İnternetten Trafik Sigortası Yaptırmak Güvenli mi?

Trafik Sigortası

İnternet teknolojisinde yaşanan gelişmeler bireylerin ödeme alışkanlıklarını da değiştirdi. Günümüzde pek çok kişi bankacılık ve finans işlemlerini online olarak gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Ancak çoğu kişi de Web üzerinden işlem yapmak söz konusu olduğunda, işlem yapacağı sayfanın güvenli olup olmadığı konusunda endişe yaşıyor. Aynı durum online sigorta işlemleri için de geçerli. Eğer sizin de böyle bir şüpheniz varsa, bu noktayı hemen açıklığa kavuşturalım. Güvenlik sertifikasına sahip ve güvenilir şirketlerin web sayfalarından yapılan online ödeme işlemleri güvenlik açısından risk taşımaz. Kullanıcılarına Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerini bir arada sunan Sigortayeri güvenebileceğiniz bir şirkettir. Kasko ya da zorunlu trafik sigortası poliçenizi isteklerinize uygun şekilde hazırlayıp sunan Sigortayeri, güvenilir bir altyapıya sahiptir. Trafik sigortası genel şartlarını sağladıktan sonra Sigortayeri internet sayfasından trafik sigortası teklifi alarak, farklı poliçe çeşitlerinden size en uygun olanı gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz.

 

Online Trafik Sigortasında Güvenirlik Şartları Nelerdir?

  • Öncelikle sigorta yaptıracağınız şirketin internet sitesinin güvenli olup olmadığı iyice araştırmalıdır.
  • Web sayfasının güvenilir olup olmadığını gösteren özelliklerden biri de kurumsal bir görünüme sahip olmasıdır. 
  • İnternet sitesinin güvenlik sertifikası olan SSL sertifikası olmasına dikkat edilmelidir. Eğer güvenlik sertifikasına sahipse, adres çubuğunda kilit simgesi vardır.
  • Özellikle şaşırtıcı derecede düşük fiyatlar sunan sigorta şirketlerine karşı dikkatli olunmalıdır.
  • Poliçe belgelerinizin altında imza olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Sigortayeri, her türlü sigorta ihtiyacınıza yönelik en uygun teklifleri en avantajlı fiyatlarla hazırlar. Web sitesine kullanıcının girmiş olduğu özlük, kredi kartı ve diğer tüm bilgiler SSL sistemi ile güvenli bir şekilde korunmaktadır. Ayrıca Sigortayeri'nin internet sayfasında sigorta ürünleri için teklif ya da poliçe düzenleme hizmeti vermek adına kullanıcılardan temin edilen bilgiler de gizli olarak korunmaktadır. 

Online Trafik Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Online sigorta yaptırma konusunda şüpheniz varsa, aşağıdaki avantajlar bir karara varmanıza yardımcı olabilir. İnternetten trafik sigortası yaptırmanın avantajlarını inceleyebilirsiniz:

  • Online trafik sigortası yaptırırken yoğun evrak işleriyle uğraşmanıza gerek kalmaz. Uzun formları doldurmadan ve belgeleri yüklemeden online satın alma imkanı sunar. Ayrıca sistemde belgeleriniz kayıtlı olacağı için sigorta evraklarınızın kaybolması durumu da böylelikle ortadan kalkmış olur.
  • Zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Araç sigortası poliçesi sadece birkaç dakika içinde online olarak satın alınabilir veya yenilenebilir. 
  • Ücretsiz fiyat teklifleri almanıza imkan verir. Farklı sigorta şirketlerinin farklı poliçelerini ücretsiz olarak değerlendirebilirsiniz.
  • Dilediğiniz sigorta şirketinden aynı anda teklif alabilirsiniz. Bu teklifler ücretsiz olarak size sunulur.
  • Kullanışlı satın alma deneyimi yaşatır. Çoğu sigorta şirketi size bir fiyat teklifi e-postası gönderir. Bu durum tüm teklifler üzerinde düşünme vakti tanır. İhtiyacınız olan sigorta için, aldığınız teklifleri kolayca değerlendirebilirsiniz. Hem poliçeler arasındaki farkları hem de fiyat tekliflerini detaylıca inceleyebilirsiniz. Bu sayede en uygun içeriği ve teklifi alarak en doğru seçimi yapmanızı sağlar.
  • Tam şeffaflık söz konusudur. Trafik sigortası ile ilgili gerekli tüm bilgiler sizin için internet sayfasında açıkça paylaşılmaktadır.
  • Daha iyi kontrol ve yönetim sağlayabilirsiniz. Sigortanızı seçme ve aracınızı istediğiniz gibi sigortalama kontrolü tamamen sizdedir. Ayrıca ihtiyaç duyduğunuzda poliçenin çıktısını da alabilirsiniz.
  • Anında erişim kolaylığı sağlar. Web sitesine giriş yaparak sigorta ile ilgili poliçe ve belgelerinize istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Ayrıca hesabınıza istediğiniz zaman giriş yapabilir ve poliçenizle ilgili tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.
  • Rahat alışveriş deneyimi sunar. Gün içinde istediğiniz bir saatte çevrimiçi olarak trafik sigortası satın alabilirsiniz. Poliçeyi istediğiniz zaman ve yerde kolayca satın alabilirsiniz.
  •  Bazı sigorta şirketleri, müşterileri çevrimiçi satın almaya teşvik etmek için çeşitli indirimler sunar. Potansiyel indirimlerden yararlanabilirsiniz.
  • Sigortanızı kolaylıkla yenileyebilirsiniz. Her araba sigortası planının belirli bir geçerlilik süresi vardır ve daha sonra yenilenmesi gerekir internetten sigorta yenilerseniz, dijital olarak hiç vakit kaybetmeden, sorunsuz ve güvenli bir şekilde ödeme yapabilirsiniz. Eğer aynı sigorta kuruluşundan poliçenizi yeniliyorsanız, sigortanın yenilenmesi için sadece mevcut poliçenizin bazı temel ayrıntılarını vermeniz yeterli olur.

İnternetten Trafik Sigortası Alırken Yapmanız ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

İnternetten araba sigortası satın alırken yapmanız ve dikkat etmeniz gereken bazı işlemler vardır. Bunları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün.

  • Eğer geçmiş yıllarda herhangi bir kazaya karışmadıysanız, hasarsızlık indiriminden yararlanabilirsiniz. Yapılacak olan bu indirimin ne kadar olacağı, aracın özelliklerine ve sigorta şirketi ile yapılan anlaşmaya göre değişir. Sigorta şirketinin sunmuş olduğu teklifte hasarsızlık indirimi olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Zorunlu trafik sigortası yaptırırken sigorta şirketinin yönelttiği soruları eksiksiz şekilde cevaplamalısınız. Çünkü sorulara verdiğiniz cevaplar dikkate alınarak size uygun sigorta poliçesi hazırlanacaktır.
  • Online sigorta yaptırırken şartları kabul etmeden önce, ne için ne kadar ödeyeceğinizi bildiğinizden emin olun.
  • Poliçeyi satın almadan önce biraz araştırma yapmak, ihtiyacınız olan teminatları aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır.
  • Sigorta şirketinin detaylarında veya poliçede herhangi bir tutarsızlık dikkatinizi çekerse, bu gibi durumlarda karşı tarafla anlaşma yapmamalısınız.
  • Bir trafik sigortası planı satın almadan önce, mevcut diğer alternatiflerle karşılaştırmalısınız.

Online Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

Günümüzde, sigorta acentelerine gitmenize gerek kalmadan online trafik sigortası yaptırmanız mümkün! Sigortayeri pek çok güvenilir sigorta şirketinin tekliflerini sizin için alır ve detaylı bir şekilde karşılaştırmanız için size sunar. Size de bu teklifler arasından en uygun teklife karar vermek kalır. Online trafik sigortası alma işlemi oldukça basittir. Sigortayeri’nden online olarak kolayca alabileceğiniz trafik sigortasında izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Özlük bilgileri olan ad ve soyadı bölümünü doldurun. (Eğer iki isim ve iki soyisim kullanıyorsanız ikisini de girin)
  • Daha sonra telefon numaranızı eksiksiz biçimde girin.
  • Sonraki adımda T.C. kimlik numaranızı doğru bir şekilde yazarak işlemlere devam edin.
  • Aracınıza ait marka, model, km ve ruhsat bilgilerini eksiksiz olarak doldurun.
  •  Bütün bu bilgileri tam olarak girdikten sonra sizin için özel hazırlanan trafik sigortası tekliflerini karşılaştırın.
  • Teklifler arasından size en uygun sigorta teklifine karar verip ödeme işlemimi gerçekleştirerek kısa sürede online olarak trafik sigortası poliçesini satın alabilirsiniz.

Trafik Sigortanızı Güvenli Şekilde Yaptırmak İçin Sigortayeri'ne Uğrayın

Trafik sigortası fiyatları belli başlı kriterler dikkate alınarak hesaplanır. Bu kriterler arasında sürücü deneyimi, aracın yaşı, markası, modeli ve ikamet ettiğiniz şehir yer alır. Online trafik sigortası fiyatları, sigorta şirketlerine göre de değişebilir. Ayrıca ek teminatlar da fiyatları etkileyen faktörler arasındadır.

Sigortayeri güvenilir pek çok sigorta şirketi ile çalışır ve talep ettiğiniz sigorta türüne göre hemen hepsinden kolayca fiyat teklifi almanızı sağlar. Sigortayeri'nin uzman ekibi de online trafik sigortası teklifi için size yardımcı olur. Ayrıca 7 gün 24 saat Sigortayeri müşteri temsilcilerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Seyahatlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için siz de güvenli altyapıya sahip Sigortayeri'nden online trafik sigortası teklifi alabilirsiniz. Birkaç adımda trafik sigortası online ödeme işlemlerinizi kolaylıkla ve güvenle yapabilirsiniz. Zamandan kazanarak online trafik sigortası poliçesi satın almanın veya yenilemenin avantajlarından yararlanabilirsiniz.