Kasko Fiyatlarını Doğrudan Etkileyen Unsurlar

Kasko Sigortası

Kasko bir motorlu kara taşıtı sigortasıdır. Araç sahibinin ve aracının uğrayabileceği zararların karşılanmasını garantiye alır. Zorunlu olmasa da oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumda maddi olarak sizi destekler. Kasko primleri hesaplanırken, araç marka modeli ve sürücünün varsa hasar geçmişi değerlendirilir. Bu nedenle farklı sigorta şirketlerinin farklı kasko teklifleri arasından seçim yapmanız gerekebilir. Platformumuz üzerinden aracınız için zorunlu trafik kaza sigortası seçimi yaparken eş zamanlı olarak kasko fiyatları incelemesi de yapabilir, teklif alabilirsiniz.

Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kasko poliçesine araç teminatının yanı sıra ek teminatlar eklenebilir. Kasko teklifi alırken şu hususlar fiyatları doğrudan etkileyen durumlardır:

  • Poliçeniz hazırlandığında farklı ödeme seçenekleriyle kasko primini taksitle ödeme alternatifi sunan teklifleri seçmeniz bütçenizi yormadan rahatlamanızı sağlayabilir.
  • Kasko teminatları seçeneklerinin neler olabileceğini sunulan alternatifleri inceleyerek öğrenebilir ve poliçenizi oluşturabilirsiniz. Hangi tür risklerle karşılaşma olasılığınız var ise, bunların gerçekleşmesi durumunda kaybedeceğiniz maddi bedel ne kadar gibi soruların yanıtlarını belirlemeli ve buna uygun olarak poliçe seçimi yapmalısınız.
  • Sigorta poliçenizi detaylı olarak okuyup anlamak ve poliçenizin hazırlık esnasında kasko primleri dahil aklınıza takılan her noktayı sigorta şirketinize sormak, sonradan sorun yaşamamanız için önemlidir.
  • Poliçeye onay vermeden önce poliçedeki şartlara dikkat etmelisiniz. Özel şartlar kısmına poliçede bulunmasını isteyeceğiniz ek teminatları ekletebilirsiniz. Örneğin; toplumsal hareketler esnasında aracınızın zarar görmesi gibi durumlarda aracınızı güvenceye alabilirsiniz. Bu şekilde eklenen özel şartlar kasko primlerine etki eder.
  • Aracınız sıfır ise poliçede belirtilen değer Rayiç Değer olarak yazılmalıdır. Aksi halde hasar durumunda değer kaybı yaşama olasılığınız olabilir.
  • Aracınızda oluşacak hasar için gitmeyi planladığınız servis türünü belirlemelisiniz. Anlaşmalı yetkili servisler ya da özel servisler arasından seçim yapabilir veya tüm servisleri tercih edebilirsiniz. Eğer özel olarak istediğiniz bir servis varsa bunu belirtmelisiniz çünkü bu durum kasko primlerini doğrudan etkiler.
  • Orijinal veya muadili olan parça kullanımını belirtmeniz gerekir. Çünkü orijinal parça fiyatları muadil olanlara göre farklı olabileceği için bu durum kasko primlerini etkiler.
  • Kasko poliçenizdeki İ.M.M. (İhtiyari Mali Mesuliyet) teminatı Herhangi bir hasar durumunda, karşı tarafın hasarını karşılayacağı için teminat tutarına dikkat etmelisiniz. Bu teminat Zorunlu Trafik Sigortasına ilave olarak ihtiyaç durumunda hasara dahil edilir.
  • Cam hasarı teminatında orijinal veya muadil parça kullanımına dikkat etmelisiniz. Orijinal cam aracınızın değerini korumanız için önemlidir. Cam hasarlarında size düşen muafiyet oranı da poliçenizin priminde etkili olacaktır.
  • Poliçede yer alan hasar muafiyeti uygulaması, aracınızda gerçekleşen hasar bedelinin sigortayı yaptıran kişi üzerinde kalacak olan tutarını ifade eder. Dikkat etmeniz gereken unsur ödeyeceğiniz yüzdenin poliçede belirtilen oranının ne kadarı olduğudur. Hasarın ne kadarlık bölümünün poliçe kapsamında olacağının belirtilmesi gerekir. Hasar muafiyeti, normal hasar veya tam hasar durumunda toplam hasarın yüzde 2-4-6-25' i miktarlarında muafiyet eklenmesi ile kasko primlerinizde indirim yapılmasını sağlar.
  • Bazı sigorta şirketleri kasko prim tarifelerinde bazı meslek gruplarına indirim uygulayabilir. Bu nedenle meslek seçiminin doğru girilmesi önemlidir. Hatalı girilen meslek seçimleri hasar da sorun olabilir.
  • İkame araç segmentinin ve gün sayısının poliçeye yazılması gereklidir.  Aracınız serviste ne kadar süre kaldığında ikame araç alacağınızı belirlemelisiniz. İkame/yedek olarak verilecek aracın aracınızla eşdeğer olmasını istiyorsanız bu durum poliçede belirtilmelidir.
  • Kasko Sigortanız yapılırken, tek sürücü indirimi uygulandıysa, aracı kullanan kişinin kim olduğuna dikkat etmelisiniz. Poliçeniz aracı sadece siz kullanırken oluşan hasarları kapsayacak biçimde düzenlenirse başka biri hasar meydana getirdiğinde kasko hasarı karşılamaz. Bu yüzden kasko sigortanızdaki sürücü klozuna dikkat etmeniz gereklidir.
  • Kasko Sigortası yapılırken, iyi niyet ve beyana dayalı olarak aracın hasarsız olduğu varsayılarak işlem yapılır. Eski model ve sigorta geçmişi olamayan kasko taleplerinde sigorta şirketi fotoğraf/görsel talep edebilir.

Kasko Fiyatı Neye Göre Belirlenir?

Kasko bedeli aracınızın marka, model, yaşına göre belirlenir. Ayrıca kasko primini etkileyen faktörlerden bir diğeri de poliçenizin kapsamı ve ek teminatlarıdır.  Kasko primlerini etkileyen bir diğer faktör ise araç sahibinin hasar geçmişidir.  Bütün bu bilgileri dikkate aldığınızda kasko fiyatları neye göre değişir sorusuna; kasko fiyatları aracınızın durumuna ve sizin hasar geçmişinize göre değişir, yanıtı verilebilir.

Kasko Fiyatlarını Etkileyen Kasko Sigortası Ek Teminatları

  1. Yurt dışında ortaya çıkan zararlar,
  2. Terör eylemleri sonucu ortaya çıkan zararlar,
  3. Doğal afetler nedeniyle oluşan zararlar,
  4. Sigara gibi maddelerden araç içinde meydana gelen yangın dışındaki zararlar,
  5. Yetkisiz kişilerce yaptırılan araç çektirme işlemleri sonucu oluşan zararlar,
  6. Anahtar kaybı,
  7. Yanlış akaryakıt kullanımı,
  8. Hukuksal koruma,
  9. İkame araç teminatı,
  10. İhtiyari Mali Mesuliyet,
  11. Yol yardım hizmeti teminatı.

 

Kasko Fiyatı Sorgulama

Kasko primleri aracınızın özelliklerine, sizin sürücü geçmişinize ve sigorta Şirketi tarifesine göre değişir. Kasko fiyatları ve size sunulacak poliçe seçenekleri için Sigortayeri üzerinden kasko fiyatı hesaplama yapabilirsiniz. Türkiye’nin en önemli sigorta şirketleri ile çalışan Sigortayeri en geniş geniş teminatlı ve alternatifli ürünleri size sunar. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun kasko fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Karşılaştırabilir ve en önemlisi de ihtiyacınıza göre özelleştirebilirsiniz.