Kasko Sigortanızı Yenilerken Bunlara Dikkat Edin!

Kasko Sigortası

Kasko yenileme işlemlerinde hasarsızlık indirimi avantajından faydalanarak uygun fiyatlarda kasko teklifi alabilirsiniz. Zamanında gerçekleşmeyen kasko yenileme, hasarsızlık indirimi hakkını ortadan kaldırır. Hemen şimdi kasko teklifinizi Sigortayeri'nden alabilir, fiyat avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Kasko Yenileme Süresi Kaç Gün?

Poliçenin süresinin dolması sonrasında tarafların anlaşmaya varması ile kasko yenileme gerçekleştirilir. Kasko yenileme süresi de, poliçenin başlatıldığı tarihten itibaren bir yıldır. Kasko yenileme, genel anlamıyla yürürlükte olan poliçenin devam etmesini sağlayan süreçtir. Kasko süresi dolan araç sahipleri, hemen kasko yenileme işlemini yaptırmalıdır.

Kasko sigortası aracın çalınması, yanması, kazaya uğraması sonucunda meydana gelebilecek zararları, poliçe içerisinde belirtilen limit doğrultusunda güvence altına alır. Kasko ile kara yolunda kullanım izni olan motorlu veya motorsuz taşıtların hasarlarını ve maddi zararları teminat altına alınır. Kasko sigortası fiyatları hesaplanırken aracın yaşı, modeli, markası ve kasko değer listesi dikkate alınır. Aynı zamanda aracın kayıtlı olduğu il de kasko değerini belirleyen faktörler arasındadır. Yoğun trafiğin olduğu illerde trafik kazaları riski nedeniyle de kasko bedeli daha yüksek olabilir.

Kasko Yenileme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En önemli nokta kaskonun zamanında yenilenmesidir. Poliçe süresi dolmadan araç kasko yenileme işleminin yapılması, hasarsızlık indiriminden faydalanma avantajını sağlar. Kasko yenileme yapılırken poliçede bazı değişiklikler de yapılabilir. Eski poliçede yer alan şartlar ve primle aynı şekilde devam edilebileceği gibi, poliçe kapsamı daraltılabilir ya da genişletilebilir. Bununla birlikte ilave şartlar eklenebilir ya da ek prim almak ve prim düşürmek gibi farklılıklar uygulanabilir.

Kasko poliçesinin süresi dolmadan önce sigorta şirketleri kasko yenileme şartları ile birlikte yenileme ihbarını araç sahiplerine gönderir. Bu ihbar aynı zamanda sigorta şirketi tarafından sürücülere gönderilen yeni bir tekliftir. İhbar sonrasında poliçeyi devam ettirip ettirmeme hakkı araç sahibine aittir.

Sigorta şirketleri, riziko şartları ya da farklı sebeplerden dolayı poliçeyi sürdürmeme kararı verebilir. Kasko yenilemesi yapmayan araç sahipleri, olası bir kazada kusurlu olması halinde oluşan tüm masrafları tamamen kendisi öder. Bu masraflara karşı tarafta meydana gelen maddi ve manevi hasarlar da dahildir. Kasko yenileme işleminin zamanında yapılması sürücüler için oldukça önem taşır.

Kasko Hasarsızlık İndirimiyle Kasko Yenilemek Daha Avantajlı!

Kasko hasarsızlık indirimi, araç sahiplerinin bir seneyi hasarsız bir şekilde tamamlaması sonucunda sonraki kasko yenileme işlemlerinde poliçe üzerinden kazandığı indirim hakkıdır. Hasarsız geçirilen bir yıl sonunda, sonraki sene kasko poliçesindeki hasarsızlık indirimleri şu şekildedir:

•           İlk kez kasko yaptıranlar için hasarsızlık indirimi uygulanmaz,

•           İlk 12 aylık poliçe bitimi sonrasında kasko yenilemede %30 indirim uygulanır,

•           İkinci 12 aylık poliçe sonrasında kasko yenilemede %40 indirim uygulanır,

•           Üçüncü 12 aylık poliçe sonrasında kasko yenilemede %50 indirim uygulanır,

•           Dördüncü 1 aylık poliçe sonrasında kasko yenilemede %60 oranında indirim uygulanır.

Kasko fiyatını önemli ölçüde etkileyen hasarsızlık indirimi, her sigorta firmasında aynı olmayabilir. Bu indirim oranlarından faydalanma konusunda araçların markası, modeli ve yaşı gibi faktörler ve kasko değer listesi belirleyici olacaktır. Kasko sigortasının geçerli olduğu yıl içinde aracın trafik kazasına maruz kalması sonucunda var olan zarar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Böyle bir durumda sonraki yılın kasko yenilemesinde hasarsızlık indiriminin bir kısmı veya tamamı kaybedilir.

Kazada araç sahibinin tamamen kusursuz olduğu resmi belgelerle kanıtlanırsa, aracın hasarı karşı tarafın sigorta şirketi ya da kişinin kendisi tarafından karşılanır. Böylelikle araç sahibinin hasarsızlık indirimi hakkı korunur. Kasko sigortası ve hasarsızlık indirimi bulunan araç sahiplerinin aracını değiştirmesi halinde hasarsızlık indirimi yeni araç için de devam eder. Bu indirimin devam etmesi için kasko poliçesine araç değişimi yapıldığına dair zeyilname eklenmelidir.

Neden Kasko Yenileme Yaptırmalısınız?

Kasko sigortası isteğe bağlı olarak yaptırılan bir araç sigortası olsa da araç sahipleri için oldukça önemli bir sigortadır. Zorunlu Trafik Sigortası’nın kapsamı altında olmayan pek çok riske karşı araçları ve araç sahiplerinin hakkını güvence altına alır. Sürücülerin herhangi bir kaza hatası yapması halinde zorunlu trafik sigortası karşı tarafın masraflarında ödeme yaparken, kasko sigortası hem sürücülerin masrafını hem de trafik sigortasının limitinin üzerinde kalan tazminatı öder. Tüm bunlara ek olarak trafik sigortasının kapsamadığı pek çok risk bulunur. Bu riskler arasında şunlar yer alır:

•           Aracın başka bir araçla çarpışması,

•           Sürücünün aracını iradesi dışında bir yere çarpması,

•           Aracın düşmesi, devrilmesi ya da yuvarlanması riskleri,

•           Araca yabancı bir madde ya da başka bir aracın çarpması,

•           Araç ve araç parçalarının çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi,

•           Üçüncü şahısların araca zarar vermesi,

•           Aracın yanması gibi durumlarda kasko sigortası devreye girer.

Her sene kasko yaptırılması halinde ise araç sahipleri yüksek hasar masrafına karşı bütçesini korur.

Kasko Genel Şartları Nelerdir?

Sigorta şirketleri, kasko genel şartları doğrultusunda araçta meydana gelen hasarları karşılayarak zararı minimuma indirmeyi hedefler. Hem aracı hem de sürücüleri güvence altına alan kaskoda yenileme yapılarak bütçe koruma amacı güdülür. Kara taşıtları kasko sigortası genel şartları kapsamında yanma, çarpma, çalınma, çarpılma gibi yüksek risk taşıyan durumlar ana teminat içerisindedir. Bununla birlikte sürücüler ek teminatlar da farklı riskler konusunda aracını güvence altına alabilir. Kasko genel şartlarında sigorta firmaları ile hazırlanan poliçe, sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerliliğini korur. Kasko genel şartları arasında sigortanın başlangıç tarihi ve bitiş tarihi, kapsamı, sigorta bedeli, teminat dışı haller, tazminatın hesaplanması ve ödenmesi, hasar durumu, eksper atanması, zaman aşımı, uyuşmazlık durumunda dava açılacak tahkim kurumu ve mahkeme gibi pek çok unsur yer alır. Kasko genel şartları içerisindeki konular şu şekilde sıralanabilir:

•           Kasko sigortasının konusu,

•           Sigortanın kapsamı,

•           Ek prim ödenerek ek sözleşmeyle teminat altına alınabilecek olan hasarlar,

•           Coğrafi sınırlar,

•           Eksik ve aşkın sigorta,

•           Hasar durumu

•           Muafiyetler,

•           Poliçenin başlangıcı ve bitişi,

•           Hasat ve tazminat gibi konu başlıkları kasko genel şartları arasında bulunur.

Kasko sahibi olan sürücüler, bitiş süresi yaklaşan poliçeleri için kasko yenileme işlemini yaparak, yıl içerisinde sahip olduğu tüm teminatlara takip eden sene için de hak kazanır. Kasko yenilemesi yaptırmak isteyen araç sahipleri, kasko primi hesaplama araçlarından faydalanabilir. Hasar bedelleri ve farklı değişkenler, kasko primini oluşturmada önemli bir rol üstlenir. En doğru ve en ucuz kasko yenileme ücretlerine Sigortayeri'nde ulaşabilirsiniz. Hem aracınızın sigorta değerini doğru şekilde hesaplayabilir hem de bütçenize en uygun kasko yenileme işlemini en konforlu şekilde yaptırabilirsiniz.  

Axa Kasko, Hdi Kasko gibi Türkiye'de ismini kanıtlayan en iyi kasko şirketi seçenekleri ile çalışan Sigortayeri'nde, farklı beklentilerinize yönelik kasko paketlerini bulmanız mümkün. Dilediğiniz sigorta şirketinden dilediğiniz poliçe için kolayca teklif talep edebilir; teklifler arasında detaylı karşılaştırma yaparak aracınızı en uygun fiyatlarla güvence altına alabilirsiniz. Araç modelinize göre dar kapsamlı ya da genişletilmiş poliçeler ile hızlıca kasko yenileme şansını yakalayabilirsiniz. Hemen şimdi Sigortayeri'ne uğrayın avantajlardan faydalanın.