Kasko Teminatı Dışında Kalan Hasarlar Nelerdir?

Kasko Sigortası

Kasko Sigortası, aracın yangın, hırsızlık, hırsızlık girişimi veya kaza sonucunda oluşabilecek zararlarını koruyan bir sigorta türüdür. Kasko teminat dışı haller ise, teminatın koruduğu alanların dışında kalan, genelde kullanıcıların ihmallerinden ve olağanüstü durumlardan kaynaklanan durumlardır. Dolayısıyla kasko teminat dışında kalan haller hakkında bilgi edinmek istiyorsanız önce teminatının kapsadığı alanları bilmeniz gerekebilir.

Neden Kasko Sigortası Yaptırmalısınız?

Kasko teminatları aracınızı beklenmedik zararlar karşısında korur, finansal güvence sağlar ve sürüş deneyiminizi daha huzurlu hale getirir. Olası maddi kayıplardan korunmak ve aracınızı güvence altına almak için sigorta teminatı yaptırmak önemlidir. Bu teminatı yaptırırken sigortanın kapsadığı halleri ve kasko teminat dışı halleri öğrenmek de önemlidir. Sigorta yaptıracağınız zaman kasko teminat dışı halleri inceleyip çeşitli sigortalardan kendinize en uygun olanını sigortayeri sayfasından teklif alarak seçebilirsiniz.

Kasko Neleri Karşılar?

Kasko sigortasının temel teminatını aracın birine veya bir yere çarpması, araca birinin çarpması, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi oluşturur. Kasko teminat dışı haller genel olarak bu teminatların dışında kalan hallerdir. Bazı şirketler temel teminatların yanında ek tazminatları da bulundurur. Ek tazminatlar kasko tazminatı dışı hallere dahil değildir. En çok ek tazminat verilen alanlar; ferdi kaza, deprem, sel ve su baskını, terör, ihtiyari mali sorumluluk, yıpranma/eskime , kullanım gelir kaybı, yangın dışındaki zararlar, hasarsızlık koruma, yeni değer klozu, cam kırılması ve kişisel eşya koruması gibi teminatlardır. Bu teminatların dışında kalan durumlara, kasko kapsamı dışında kalan haller denir.

Kasko Arızayı Karşılar mı? 

Kasko sigortası, aracınızda meydana gelen bazı zararları karşılayabilir. Ancak her poliçe birbirinden farklı olabilir ve kapsamı poliçe şartlarına bağlı olarak değişebilir. Her sigorta poliçesinin kasko teminat dışı halleri farklıdır. Genel olarak, araç sigortası aracınızın çalınması, yangın, hırsızlık gibi durumlar yanı sıra kaza sonucu oluşan hasarları da kapsar. Aracınız arıza yaptığında e-devlet üzerinden kasko hasar sorgulama seçeneğinden hasarı sorgulayabilirsiniz. Arızaların sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağını kesin olarak belirlemek için poliçenizi incelemeli ve sigorta şirketinizle iletişime geçmelisiniz. Sigorta şirketiniz, poliçenizin kapsamı hakkında size en doğru bilgiyi verecektir.

Kasko Teminat Dışı Haller Nelerdir?

Kasko teminatını kapsayan hallerin dışında teminat araçla ilgili her sorunu karşılamaz. Kasko teminat dışı haller, poliçenizi yaparken hangi alanlarda sigortanızın geçersiz kalacağını size gösterir. Kasko teminat dışı haller şöyle sıralanabilir;

  •  Savaş, nükleer tehlikeler ve bu olaylar nedeniyle alınan güvenlik önlemleri sonucunda oluşan zararlar,
  •  Kamu otoritesi tarafından uygulanabilecek yaptırımlar sonucunda araca verilen zararlar (aracın çekilmesi hariç),
  •  Sürücü belgesi olmayan sürücülerin kullandığı sırada oluşan kazalar,
  • Madde etkisi altında olan kişiler tarafından kullanıldığında gerçekleşen kazalar,
  •  Sigortalı veya sigortalının sorumlu olduğu kişilerin kasıtlı olarak verdiği zararlar, bu kişilerin aracı çalması veya kaçırması gibi nedenlerle ortaya çıkan zararlar,
  •  Aracın periyodik bakım ve onarımının ihmal edilmesi sonucunda oluşan çürümeler, paslanma, eskime, yağsızlık, susuzluk ve donma gibi zararlar,
  •  Araçla yapılan nakil sırasında, belirli bir tarifeye bağlı olmayan, ruhsatlı ve düzenli sefer yapan gemi ve trenler dışındaki araçlarla meydana gelen kazalarda araca verilen hasarlar.

 Sigorta yaptırmayı düşündüğünüz zaman kasko teminat dışı haller listesini göz önünde bulundurarak yaptırmanız olası bir risk durumunda daha rahat ve olmanızı sağlar.

Sigortayeri ile Aracınızın ve Kasko Sigortanızın Keyfini Çıkarın!

Çeşitli sigorta firmalarıyla anlaşması olan Sigortayeri, aracınız ve sizin için hem uygun fiyatlı hem de donanımlı bir poliçe teklifi sunar. Aracınızın yaşı, modeli ve kullanım geçmişi size en uygun kasko teklifini seçmenizde yardımcı olur. Sigortayeri sayfasını ziyaret ederek siz de aracınıza ve kullanım geçmişinize uygun tekliflere göz atabilir, kasko teminatı dışı halleri detaylı öğrenebilirsiniz.