Online Kasko Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kasko Sigortası

Teknolojinin özellikle de son yıllardaki gelişimi ve hayata dahil olması ile birlikte pek çok ödeme alışkanlığı da değişti. Alışveriş, fatura ödemeleri, sigorta, bankacılık gibi pek çok ödeme işlemi online olarak yapılmaya başlandı. Her ne kadar pek çok kişi bunu günlük hayatına dahil etse de güvenirliği hala birçok kişi tarafından sorgulanıyor. Bu duruma online kasko sigortası konusu da dahil.

Sigorta şirketlerini tek tek ziyaret edip görüşmek yerine online olarak değerlendirip poliçenizi yaptırmak tabii ki çok daha kolay. Ancak internetten kasko yaptırmanın güvenirliği konusuna birçok kişi şüpheyle bakabiliyor. Online kasko teklifi alırken ya da poliçenizi yaptırırken güvenilir aracı şirketi seçmeniz önem taşıyor. Bu noktada Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerini portföyünde bulunduran Sigortayeri ile siz de işlemlerinizi hızlıca ve güvenle yapabilirsiniz.

İnternetten Kasko Yaptırmak Güvenli mi?

İnternetten kasko yaptırmak oldukça pratik bir seçenek. Ancak online kasko yaptırmak denildiğinde sizler de birçok kullanıcı gibi güvenlik açısından endişeleniyor olabilirsiniz. Peki nasıl güvenli bir şekilde online kasko yaptırılabilir?

Öncelikle sigorta şirketini belirlemeli ve mutlaka güvenilir bir şirket seçmelisiniz. Güvenilir şirket seçerken ise, seçmek istediğiniz şirketin güvenlik sertifikası olup olmadığına bakabilir, kullanıcı değerlendirmelerini okuyabilir, şirketle online olarak görüşebilirsiniz. Bu noktada Sigortayeri güvenilir sigorta şirketini size sunan, güvenilir bir partneriniz olabilir. Genel şartlarınızı belirledikten sonra farklı poliçe çeşitlerinden sizlere uygun olanı seçebilir ve sizler de Sigortayeri güvencesi ile poliçenizi yaptırabilirsiniz.

Online Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Online kasko yaptırmak, zaman tasarrufu sağlaması, tüm fırsatları inceleme imkanı sunması gibi özellikleri ile çok pratik bir seçenek. Peki online kasko yaptırma sürecinde neler dikkat edilmeli?

  • Öncelikle birkaç farklı sigorta şirketini değerlendirmek sizler için her açıdan daha faydalıdır. Böylece fiyatları, fırsatları ve seçenekleri karşılaştırabilir ve size en uygun olan sigorta şirketini tercih edebilirsiniz.
  • Bu süreçte poliçe sizlere uygun olarak hazırlanacaktır, bundan dolayı bilgilerinizi eksiksiz şekilde şirketinize aktarmalı ve şirketinizin size yönelttiği soruları doğru olarak yanıtlamalısınız.
  • Sigorta şirketi belirlerken mutlaka poliçeleri incelemelisiniz. Poliçelerin kapsadığı teminatlar, poliçenin sağladığı tüm olanaklar, sunduğu tüm şartları mutlaka incelemeli, kontrol etmeli ve sizlere en uygun seçimi yapmalısınız.
  • Online sigortanızı yaptırmak istediğiniz şirketin hizmet memnuniyetini ve müşteri görüşlerini okumalısınız.
  • Aracınızı aldığınızdan beri herhangi bir hasar durumu söz konusu olmadıysa, sigorta yenileme döneminde online kasko fiyatı hesaplama esnasında şirketinizin hasarsızlık indirimini uyguladığına emin olmalısınız.
  • Detayları ve poliçeyi dikkatlice incelemelisiniz, herhangi bir tutarsızlığa rastladığınız takdirde karşı tarafa belirtmeli, gerekirse anlaşma yapmamalısınız.
  • Tüm şartları kabul etmeden önce her detayı incelemeli, online kasko değeri belirlendikten sonra ödeme yapacağınız tutardan emin olmalısınız.
  • Online kasko sigortası yaptırma sürecinde, poliçenizin ihtiyacınız olan tüm teminatları sağlandığından emin olmalısınız.

Güvenli Bir Online Kasko Süreci İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Online kasko sürecinde, kişisel bilgilerinizin korunma son derece önemli bir konu. Bu noktada dikkat edebileceğiniz birkaç ipucu bulunuyor.

  • İlk olarak sigorta şirketinin güvenilirliğini araştırmalı, güvenlik sertifikası olup olmadığı hakkında bilgi edinmelisiniz.
  • Web sayfasının kurumsal ve güvenilir bir sayfa olmasına dikkat etmelisiniz.
  • İnternet sitesinin güvenliği için SSL sertifikası olan bir şirket tercih etmelisiniz. Web sayfasına girmiş olduğunuz kişisel ve finansal bilgileriniz SSL sistemi ile korunuyor olmalıdır. Eğer seçmek istediğiniz şirket bu sertifikaya sahipse, sitedeki adres çubuğunda bir kilit simgesi yer almaktadır. Bu kilit simgesini kontrol ederek, sertifikası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Online kasko yaptırma sürecinde, çok düşük fiyatlı tekliflere karşı dikkatli olmalısınız.
  • Poliçe belgelerinizin imzalı olması gerekmektedir, belgelerinizde imza bulunup bulunmadığını kontrol etmelisiniz.

İnternetten Kasko Yaptırmanın Avantajları

Günlük hayatımızda kullandığımız birçok şeyin online olarak sürdürülmesinin göz ardı edilemeyecek avantajları bulunuyor. Bunlara kasko da dahil. Peki bu avantajlar neleri kapsıyor?

  • En büyük avantajlardan biri kesinlikle zaman. Değerlendirmek istediğiniz tüm sigorta şirketlerini tek tek ziyaret edip vakit kaybetmenize gerek kalmadan, poliçe ile ilgili incelemek istediğiniz tüm detaylarını kısa süre içerisinde yorulmadan online olarak değerlendirebilirsiniz ve karar verebilirsiniz.
  • Çok daha fazla sigorta şirketine ulaşabilir ve tüm seçenekleri detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.
  • Evrak işleriyle uğraşmanızı gerektirmez. Ayrıca belgeleriniz sistemde kayıtlı bulunur ve kaybolma durumu ortadan kalkar.
  • Erişim kolaylığı sağlar. Dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden poliçenize ulaşabilir, e-devlet üzerinden online kasko sorgulama yapabilir ve gerektiği durumlarda sigorta şirketinizle kolayca iletişime geçebilirsiniz.
  • Çeşitli indirimleri kolayca takip edebilir ve size uygun poliçe fırsatlarını yakalayabilirsiniz.
  • Birçok online kasko teklifi değerlendirme fırsatına sahip olursunuz.
  • Dijital şekilde güvenle ödeme yapabilir, poliçenizin süresi dolduğunda online olarak çok kısa bir süre içerisinde, dilediğiniz an ve dilediğiniz yerde kasko yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Tüm bunlara ek olarak, yaptıracağınız poliçe için fiyat belirlenirken, online kasko hesaplama avantajları sürecinizde sizlere hem zaman tasarrufu hem de kolaylık sağlar.

Güvenli Bir Deneyim İçin Sigortayeri Sizlerle

Sizler de, Türkiye'nin en başarılı ve güvenilir sigorta şirketlerini tek bir çatı altında toplayan Sigortayeri sayesinde, sigorta şirketlerini inceleyebilir ve kendinize en uygun poliçeyi seçebilirsiniz. Bu süreçte Sigortayeri, uzman ekibi ile her daim sizlere yardımcı olur. Danışmak istediğiniz takdirde Sigortayeri müşteri temsilcilerine dilediğiniz zaman ulaşmanız ise mümkün. Kişisel ve finansal bilgilerinizi SSL sertifikası ile koruyan Sigortayeri sayesinde, güvenle ödemenizi yapabilir ve online kasko sürecinizi tamamlayabilirsiniz.