Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aşıları Karşılıyor mu?

Özel Sağlık Sigortası

Kaliteli bir hayata sahip olmak için sağlığımızı güvence altına almamız önemli. Sağlığınızı güvence altına almak için ise tercih edebileceğiniz iki farklı sigorta seçeneği bulunur. Bunlardan biri özel sağlık sigortası olup sağladığı birçok avantaj ise sağlığınızı korumanızı destekler. Kaza ya da ani bir hastalık gibi beklenmedik durumlarda en iyi sağlık kurumlarından kaliteli hizmeti uygun bir ücret ödeyerek almanızı sağlar. 18 yaş üzerindeyseniz, özel sağlık sigortasını E-Devlet ya da Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasından kısa süre içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise Tamamlayıcı Sağlık Sigortası. Devlet destekli bir sigorta olan TSS’den, SGK’ya bağlı işçilerin yanı sıra Bağ-Kur’lu çalışanlar ve memurlar yararlanabilir. SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçerli olan poliçe türüne 14 gün ile 59 yaş aralığındaki kişiler sahip olabilir. Bununla birlikte T.C. sınırları içerisinde yaşamalı ve SGK güvencesine sahip olmalısınız.

Genel olarak İki farklı poliçe türü de pek çok tedavi hizmetinden en iyi şekilde faydalanmanızı sağlıyor. Sağlığınızı ön plana alarak size gerekli finansal desteği sunuyor. Bununla birlikte poliçenizin kapsamına göre alabileceğiniz hizmetler değişebiliyor. İşte bu noktada aklınıza özel sağlık sigortası özel aşıları karşılıyor mu; sorusunun gelmesi çok olası. Maddi ve manevi destek ile özel hastanelerde çeşitli avantajlarla tedavi olmanızı destekleyen bu iki özel sağlık sigortası aşıyı karşılıyor mu, sorusunun doğru yanıtlarına ulaşmak için gelin daha yakından inceleyelim.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Özel Aşıları Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası aşıları karşılar mı, konusuna geçmeden önce TSS’nin Genel Sağlık Sigortası’nın kapsamını genişletmek için kullanıldığını ekleyelim. Birçok açıdan özel sağlık sigortası ile ayrılan TSS, fiyat olarak uygun olup şirketinizin anlaşma yaptığı hastanelerde ya da SGK ile anlaşmanın olduğu hastanelerde geçerlidir. TSS’nin kapsamında ilaç teminatı bulunmaz. Dolayısıyla özel aşıların masrafını da karşılamaz. 

Özel sağlık sigortası ise anlaşmalı çoğu kurumdan onay alabilir. Ek teminatlarla genişletebilmeniz de mümkündür. Örneğin fizik tedavi, doğum ya da yurt dışı tedavi gibi özel isteklerinizi ek maddelerle sözleşmeye dahil edebilirsiniz. Ayrıca özel aşıları da karşılayarak ihtiyaçlarınıza uygun sağlık hizmeti almanızı destekler.

HPV Aşısı Özel Sağlık Sigortası Karşılıyor mu?

HPV, yaygın bir enfeksiyon olup cinsel yolla bulaşır. HPV aşısı ise, kişiye HPV virüsüne karşı bağışıklık kazandırır ve koruma sunar. HPV’nin birçok tipi genital bölgenin yanı sıra ağzı ve boğazı etkileyebilir. Ek olarak bazı kişilerde herhangi bir belirti görülmeyebilir. Dolayısıyla kişinin enfekte olup olmadığını öğrenmesi için özel testler yapması gerekebilir.

HPV virüsü, genital siğil, anal kanser, vajinal kanser, penis kanseri ya da servis kanserine neden olabilir. Piyasada sık kullanılan bivalan aşısı, kansere sebep olan HPV tip 16 ve 18’e karşı koruma sağlar. Kuadrivalan aşı genital siğillere yol açan HPV 6 ve 11’e karşı koruma sunar. FDA tarafından onaylanan aşı aynı zamanda vajinal kansere karşı da koruyucu özellik gösterir.

HPV, rutin aşı takviminde yer almamasına rağmen en önemli aşılar arasındadır. Bu kapsamda ise özel sağlık sigortası HPV aşısını karşılar.

Özel Sağlık Sigortası Bebek Aşılarını Karşılıyor mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası bebek aşıları karşılar mı konusu ebeveynler için büyük önem arz eder. Genel anlamda bakıldığında hepatit A, hepatit B, kızamık, kabakulak ve zatürre gibi zorunlu aşılar devlet tarafından karşılanır.

Bu aşılar dışında yaptırılması önerilen ancak devlet tarafından karşılanılmayanlar da vardır. Yaptırılması önerilen bebek aşıları arasında rota virüs ve meningokok bulunur. Özel sağlık sigortası ile bebek aşılarını karşılamanız ise mümkündür. Mali yükü olan bu ücretli aşıları, ücretsiz yaptırmak için sağlık sigortası yaptırmanız önem taşır.

Rota Aşısı Özel Sağlık Sigortası Karşılıyor mu?

Rota virüs, daha çok bebeklerde ve küçük çocuklarda görülen bir virüs olmakla beraber ishale neden olur. Çok yüksek bulaşıcılık oranına sahip bir virüstür. Aşı ile önlenebilen hastalık, ciddi ishale yol açarken hayatı tehdit eden sıvı kaybına neden olabilir. Sıvı ve elektrolit kaybı, en korkulan şey olup tehlike arz eder.

Günümüzde ağız yoluyla verilen iki çeşit rota virüs aşısı bulunur. Aşılar 2 ya da 3 doz olarak yapılabilir. Türkiye’de uygulanan bu aşı rutin aşı programlarına dahil edilmesi gereken aşılar arasında yer alır. Bu aşıların ise ilk 6-12 haftada yapılması önerilir.

Özel sağlık sigortası rota aşısını genel olarak karşılar. Fakat bu aşının uygulanması sigorta şirketine göre değişebilir. Mevcut şirketiniz ile iletişime geçip aşının poliçe kapsamında olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Menenjit Aşısı Özel Sağlık Sigortası Karşılıyor mu?

Menenjit, acil tıbbi müdahale gerektiren bir hastalık olup beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanması olarak tanımlanır. Temel belirtileri arasında bağ ağrısı ve kusma yer alırken bu hastalığa neden olanlar ise virüsler, mantarlar, bakteriler veya parazitlerdir.

Ek olarak belirtiler yaşa ve hastalığın farklı türüne göre değişiklik gösterebilir. En sık görülen belirtiler içerisinde havale geçirme, kusma, baş ağrısı, yüksek ateş ve uykuya eğilim bulunur. Yeni doğan bebeklere baktığımızda ise hareketlerde yavaşlama, bıngıldakta kabarıklık, sürekli ağlama ve uykuya eğilim gibi belirtiler görünür.

Küçük çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülen pnömokoklar aşı uygulaması ile önlenebilir. Ayrıca sık görülen bir diğer menenjit etkeni olan meningokokların da aşı uygulaması bulunur.

Menenjit, her ne kadar 1 yaşın altındaki çocukları etkilese de 16-25 yaşlar arasında da görülebilir. Bununla birlikte 60 yaşın üzerindeki kişilerde de rastlanabilir. Dolayısıyla askeriye gibi yerler, Afrika kıtası, Hindistan Bölgesi ya da yurt gibi yerlere yapacağınız ziyaretlerde hekiminizin de tavsiyesiyle menenjit aşısı yaptırabilirsiniz. Ücretli olan bu aşıyı özel sağlık sigortanız kapsamında ücretsiz olarak yaptırabilmeniz mümkün. Ancak emin olmak için poliçenizin özel şartlarını inceleyebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Grip Aşısı Karşılıyor mu?

Özel sağlık poliçesi tarafından karşılanan bir diğer aşı türü ise grip aşısı. Solunum yolu enfeksiyonu olan grip, öksürük, yakın temas ya da hapşırma gibi nedenlerden dolayı bulaşır. Dolayısıyla her yıl içeriği yenilenen aşıyı yaptırmanız önerilir. Grip aşınızı yılda bir defa olmak üzere özel sağlık sigortanız kapsamında ücretsiz bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Tıbbi yardım ve desteğe her an ulaşmanızı sağlayacak özel sağlık sigortası, kişisel bir poliçe olup isteğe bağlıdır. Ayakta ve yatarak tedavi olarak iki seçenek sunar. Ayakta tedavi içerisinde aşı da bulunur. Poliçe kapsamı olarak değerlendirilen tedavi ve masraflar sayesinde ihtiyacınız olan hizmeti en iyi şekilde alabilirsiniz. Anlaşmalı hastanelerde özel sağlık poliçeniz olduğunu belirterek hizmetten güvenilir şekilde yararlanabilirsiniz. Finansal açıdan çok fazla zorlanmadan sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, geniş bir hizmet sunar; tahlil, tetkik, muayene ve cerrahi müdahaleleri karşılar. Genel olarak grip aşısının ücretini ise karşılmaz. Ancak ek teminatlarla poliçenizi destekleyebilmeniz de mümkün olabilir. Bu ek teminatlar için Sigortayeri ile iletişime geçebilirsiniz. Kendinize ve sevdikleriniz için en doğru poliçeyi seçebilirsiniz.

Hayat kalitenizi korumak ve sağlık hizmetlerini daha ulaşılabilir kılmak için Sigortayeri yanınızda! Risklere karşı kendinizi ve sevdiklerinizi güvence almak istediğinizde Türkiye'nin en güvenilir şirketlerinden tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası tekliflerini aynı anda alabilirsiniz. Teminat özelliklerini ve fiyatlarını tüm detayları ile karşılaştırdıktan sonra zahmetsizce sağlık planınızı oluşturabilirsiniz.