Seyahat Sigortası Neden Gereklidir?

Seyahat Sağlık Sigortası

Vize sigortası olarak da bilinen seyahat sigortası, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkenin vize başvurusu sırasında zorunlu tuttuğu bir sigorta türü. Seyahat sigortası, yurt dışı seyahatiniz süresince başınıza gelebilecek herhangi bir sağlık probleminde, valiz kaybolması ya da uçağınızın ertelenmesi gibi durumlarda sizi güvence altına alarak maddi açıdan etkilenmemenizi ve yolculuğunuz boyunca işlerinizin kolaylaşmasını sağlar. Unutmayın, her ülkenin sağlık sistemi farklıdır. Türkiye’de çok basit işlemler sonucu halledebileceğiniz bir sağlık sorununuz yurt dışında sizin için kabusa dönüşebilir. Pek çok sigorta şirketi, seyahat sigortası kapsamında sigortalılarına acil durumlarda yönlendirme gibi hizmetler sunarak işlerinizi kolaylaştırmaktadır.

Seyahat sigortaları sadece sağlık hizmetlerini kapsamaz. Seyahat sigortası ile yolculuğunuz sırasında kaybolan ya da çalınan bagajlarınız, uçağınızın ertelenmesi durumunda otel masraflarınız gibi konularda da güvence altına alınırsınız.

Seyahat sigortaları, en az bir hafta en fazla bir yıllık süreler için yapılır. Bu sigortaları 18-64 yaş arası herkes yaptırabilir. Eğer 65 yaş ve üzerindeyseniz, seyahat sigortası yaptırmak için ek prim ödemeniz gerektiğini unutmayın.

Seyahat sigortalarının teminat ve limitleri sigorta şirketlerine göre değişmektedir. Seyahat sigortası yaptırmadan önce ihtiyacınız olan teminatları belirleyerek sigortanızı yaptırmalısınız. Hasar durumunda poliçenizde belirtilen limitler dahilinde tazminat ödeneceğini unutmayın.

  • Seyahat sigortalarının sigortalıya sunması gereken asgari teminatlar şöyle:
  • Ani rahatsızlık ve hastalıklara karşı tıbbi tedavi teminatı,
  • Sigortalının, tedavinin verilebileceği en yakın sağlık kuruluşuna seyahati veya nakli,
  • Sigortalının taburcu olduktan sonra ikametgah adresine nakli,
  • Vefat eden sigortalının ülkesine nakli.
  • Asgari teminatların yanı sıra sigorta şirketlerinin sunduğu ek teminatlar ise şöyle:

Tedaviniz için acil ilaç getirilmesi ya da gönderilmesi durumlarında ödenecek giderler, sigortalının evinde meydana gelecek bir sorun nedeniyle eve geri dönüş masrafları, konaklama süresinin uzaması halinde aile üyelerinin hastanenin bulunduğu şehre seyahat giderleri, seyahat sırasında bir aile ferdinin vefatı nedeniyle acil geri dönüş masrafları, sigortalının vefatı halinde cenazenin nakli ve eşlik edenlerin geri dönüş masrafları, kayıp bagajların bulunması halinde sigortalıya ulaştırma giderleri.

Neden Seyahat Sigortası Yaptırmalısınız?

Her şeyden önce başta da belirttiğimiz gibi pek çok ülke vize için seyahat sigortasını zorunlu tutar. Bunu bir kenara bırakacak olursak, yolculuğunuz süresince başınıza gelebilecek acil sağlık sorunlarınız sonucu ödemeniz gereken miktarlar, bütçenizi ciddi anlamda sarsabilir. Seyahat sigortaları, hem yolculuğunuz ve ikametiniz süresince işinizi kolaylaştırır, hem de maddi gücünüzü zorlamaz.

Seyahat sigortası yaptırmadan önce poliçenizde yer alan tüm teminatları dikkatlice gözden geçirmeyi unutmayın. Örneğin acil durumlarda sigorta şirketinizin yönlendirme yapıp yapmadığı gibi. Ya da hoş bir konu olmasa da vefat halinde cenazenin nakli konusu.

Tüm bunları gözden geçirdiğinizde seyahat sigortası yaptırarak seyahatiniz süresince kendinizi çok daha rahat ve güvende hissedeceksiniz. Siz de seyahatinizden geriye sadece keyifli anların kalmasını istiyorsanız Sigortayeri.com üzerinden seyahat sigortanızı hemen yaptırabilirsiniz