Sıfır Araç Kaskosunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kasko Sigortası

Kasko, trafikte yaşanabilecek risklere karşı araçları teminat altına alan bir tür sigortadır. Motorlu araçları doğal afet, çalınma, kaza gibi durumlara karşı güvence altına alan kasko, her sürücü için elzemdir. Tam adı “Kara Taşıtları Kasko Sigortası”' olan bu sigorta, poliçenizdeki koşullara bağlı olarak trafikte daha güvenli hareket etmenizi sağlar.

Sıfır Araç Kasko Zorunlu mu?

Kasko sigortası ile zorunlu trafik sigortası genellikle karıştırılabilir. Zorunlu trafik sigortasının yapılması kanunen zorunludur ve kaza sonrasında karşı tarafın ihtiyaç duyduğu maddi ve manevi gereksinimleri karşılar. Kasko sigortası ise kasko sahibi aracın masraflarını karşılar ve yapılması zorunlu değildir. Yapılması kanunen zorunlu tutulmamasına karşın sigorta şirketleri tarafından trafiğe çıkacak araçlar için önerilir. Sıfır araçlar da henüz yeni oldukları için koruma altına almak oldukça önemlidir. Bu yüzden sıfır aracınıza kasko yaptırmanız tavsiye edilir.

Sıfır araç kaskosu ne kadar sorusu kafanızı kurcalıyorsa öncelikle sigorta poliçesi yaptırmadan önce hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilir ardından farklı şirketlerden teklif alarak değerlendirme yapabilirsiniz.

Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sıfır araba kaskosu yaptırmadan önce ve yaptırırken bazı noktalara dikkat etmeniz daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayabilir. Sıfır araç kasko değeri hesaplamadan önce hangi sigorta şirketi ile anlaşacağınıza karar vermelisiniz. Poliçe yapacak sigorta şirketi dikkat edeceğiniz ilk adım olmalı. Güvenilir şirketlerle çalışmak her zaman avantajlı olur. Her şirketin sunduğu poliçeler birbirinden farklıdır. Bu poliçeleri ve sigorta şirketlerini kıyaslayarak doğru bir seçim yapabilirsiniz. Sigorta şirketinizle konuşurken sigorta kapsamında ve kapsam dışında olan durumları detaylıca ele almalısınız.
  • Kapsamını, kapsam dışı ve özel durumları inceledikten sonra ödeme yöntemlerini göz önünde bulundurmalısınız. Sıfır araç kaskosu yaparken sıfır araç değerinin yüksek olmasına bağlı olarak ödenmesi gereken ücretlerin de artabilir. Sıfır araç kasko bedeli aracın markasına, modeline, yaşına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Tercih edeceğiniz firmanın ödeme seçeneklerinin size uygun olup olmadığına dikkat ederek seçim yapabilirsiniz.
  • Poliçede bulunan miktar ile aracınızın değerini mutlaka karşılaştırmalısınız. Bazı sigorta şirketleri aracın mevcut değerini poliçede daha düşük göstererek kasko sigortasından indirim yapabilir. Ancak böyle bir durumda aracınız pert olursa mevcut değerinden daha düşük bir miktarı sigorta size verir, dolayısıyla zarara uğrarsınız. Bu durumun önüne geçmek için poliçeye aracınızın gerçek değerinin yazılmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca poliçede yer alan hasarsızlık indirimi, muafiyet uygulamaları gibi detayları mutlaka incelemelisiniz.
  • Sıfır araç kaskosu yaptırırken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ikame araç teminidir. Herhangi bir kaza anında aracınız servise giderse kasko size ikame bir araç temin eder. Böylelikle sürücünün mağduriyeti giderilmiş olur. Poliçenizin ikame araç temini sağlıyor olması yaşadığınız herhangi bir sorunun çözümü esnasında bir araca sahip olacağınız anlamına gelir. Bu da araç sürücülerine büyük avantaj sağlar. İkame aracın yanı sıra yaşanan kaza veya arıza durumlarında sigortanın size yol destek sağlaması gerekir. Sıfır araç kaskosu size yol yardım imkanı veriyorsa en ufak sorunda yardımınıza koşulur ve sorun çözülene kadar şirket sizin yanınızda olur.

Sıfır Araç Kaskosu Yaptırmanın Avantajları Neler?

Aracınıza dair olası riskleri güvence altına alan sıfır araç kaskosu, gönül rahatlığıyla trafiğe çıkmanızı sağlar. Bu sigorta kapsamında araçlarınızı sağlama almak size birçok avantaj sunar.

  • Sıfır araç kaskosu kapsamında küçük onarımlardan sağlık hizmetlerine, ikame araç temininden çilingir hizmetlerine kadar birçok avantaj poliçe kapsamında yer alabilir.
  • Poliçenize ekletebileceğiniz İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı, sigorta limitinizi aşan zararları da karşılayabilir.
  • Kaza, doğal afet, yangın gibi olaylarda aracınızda oluşan hasarların masrafları poliçe kapsamı dahilinde olduğu takdirde sigorta şirketiniz tarafından karşılanır. Böylelikle bütçeniz fazla zorlanmaz. Ayrıca sigorta kapsamında çekici hizmeti de sağlanabilir. Aracınız hareket edemez hale geldiğinde çekici hizmeti gerekir ve sigortanın çekici hizmetini karşılaması son derece önemlidir.
  • Pek çok sigorta şirketinde ek bedel ödeyerek hırsızlık riskine karşı da önlem alabilirsiniz. Aracınız hırsızlık girişimi esnasında hasar gördüyse veya hırsızlığa uğradıysa oluşan hasar bedelleri sigorta şirketi tarafından karşılanabilir.

Sıfır Araç Kaskosunda Hasarsızlık İndirimi Uygulanır mı?

Sigorta poliçeniz kapsamında hasarsızlık indirimi uygulanabilir. Kaza geçmişiniz incelenerek belirlenen hasarsızlık indirimi uygulanır veya kaza durumunda daha fazla prim ödemesi yapılabilir. Her yıl poliçenizle birlikte hasarsızlık indiriminiz de güncellenir. Hasarsızlık indirimi genellikle şu şekilde olmaktadır:

  • Eğer ilk poliçe yılınızda bir kaza yaşamadıysanız %30
  • İkinci yıl sonunda %40
  • Üçüncü yıl sonunda %50
  • Dördüncü yıl ve sonraki yıllarda yapılan poliçe yenilemelerinde ise %60 indirim uygulanır.

Yıl boyunca kaza yapmazsanız poliçeniz yenilenmeden önce bu dikkate alınarak özel indirimler uygulanabilir. Hasarsızlık indiriminin devamlılığı sigorta poliçenize bağlı olarak değişir. Poliçenizi yenilemeden önce bu hususu dikkate almalısınız.

Sıfır Araç Kasko Sigorta Fiyatları

Sıfır araç kaskosu yaptırırken farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun nedeni fiyatların aracın markasına, modeline ve sigorta yaptıracak sürücünün bilgilerine bağlı olarak değişkenlik göstermesidir. Sıfır araçların primi ile ikinci el araçların primi birbirinden farklıdır. Sıfır araç kasko hesaplama noktasında aracın piyasa değeri, yedek parça ücretleri vb. etkenler göz önünde bulundurulur.

Siz de sıfır araç kaskosu için en doğru teklifleri almak ve sıfır araç kasko fiyatları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Sigortayeri'ni tercih edebilirsiniz. Sıfır aracınız için en kapsamlı ve uygun sıfır araç kasko teklifi almak, trafiğe güvenle çıkmak için Sigortayeri en doğru adres!