Sigortaların Hayatımızdaki Önemi: İyi Bir Poliçe Seçme Rehberi

Kasko Sigortası

Sigorta, kurumlarla yapılan bir anlaşma türü olarak karşımıza çıkar. Bu anlaşmayı gerçekleştirmek, sağlığınız, taşınmazlarınız ya da yaşamınız konusunda karşılaşabileceğiniz zararların en aza indirilmesi adına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Karşılaştığınız zarar durumlarında tazminat elde etme hakkınız öncesinde ödemiş olduğunuz primlerle sağlanır. Geleceğinizi güvence altına almanıza yardımcı olur.

Yapılan anlaşmaların sizi koruma sorumluluğuna karşılık sözleşmede yer alan ve prim olarak belirlenen tutarın ödenmesi gerekir. Sigorta şirketleri ile aranızda imzalanan anlaşma poliçe olarak isimlendirilir. Poliçe, taraflar arasında bir anlaşma sağlaması nedeniyle poliçenin içeriği ile ilgili tam bir anlaşma sağlanması önemli bir konudur.

Sigorta Nedir?

Bireylerin ihtiyaçlarına yönelik olarak farklı çeşitleri bulunur. Kasko, DASK (deprem) ve zorunlu trafik sigortası bunlardan yalnızca birkaçıdır.

İsteğe ve gereksiniminize bağlı olarak dilediğinizi tercih edilebilirsiniz. Ödeme planlarını ise bütçenize uygun olacak şekilde hazırlatabilirsiniz. Poliçe kapsamı, bu işlem gerçekleştirilirken dikkat etmeniz gereken en önemli konular arasında yer alır. Yaptıracağınız poliçenin sunmuş olduğu fayda ve avantajların poliçede tam ve anlaşılır bir şekilde yer alması gerekir.

Kapsam dışında kalan konular ile ilgili bilgi sahibi olmanız ileride yaşayabileceğiniz sorunları da en aza indirecektir. Bu sebeple kendinizi güvence altına alma aşamasında sigorta poliçesi düzgün ve dikkatli bir şekilde okunması önemli bir konudur. Dilerseniz ek teminat talebinde de bulunmanız mümkün.

Sigorta Ne Amaçla Yapılır?

  • Geçekleşme olasılığı olan riskler ile karşılaşmanız halinde maddi zararların giderilmesini sağlar.
  • Bu poliçeleri yaptırmak kişi ve kurumlara karşı güveni artırır.
  • Katılımcı sayısına göre risk durumlarının paylaşıldığı kişi sayıları değişeceği için tek seferde yüksek meblağlar ödemenize gerek yoktur.
  • Meydana gelen risklerin giderilmesi ilerisi için maddi kaygılar yaşamanızın önüne geçer.
  • Girişimciliğin teşvik edilmesi konusunda son derece önemlidir. Bunun yanında geleceğinizin çok daha iyi bir şekilde planlamasına da olanak sağlar.

Sigorta Yaptırmanın Önemi

Sigorta yaptırmanız can ve mal güvenliğinizin koruma altına alınmasına yardımcı olur. Karşılaşabileceğiniz risk durumlarına bağlı olarak farklı kategorilerde yer alan poliçe çeşitleri arasından tercih yapabilirsiniz. Sağlık için farklı teminatlarda sağlık, araçlar için kasko ya da trafik, ev ve eşyalar için ise konut sigortası yaptırılabilirsiniz.

Bu uygulama sayesinde beklenmeyen durumlarda karşılaşacağınız giderlerin önlenmesi mümkün olur. Anlaşma sağlanan poliçeler ile çeşitli masraflardan kurtulabilir ya da sadece bu masrafların bir bölümünü ödeyerek bütçenizi güvence altına alabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir kayıp yaşanmadan güvence elde edebilirsiniz.

Poliçe Nedir?

Poliçe, özel şirketler tarafından iki taraf arasında güven ilişkisine bağlı olarak hizmet koşullarının detaylıca anlatıldığı yazılı belgelere verilen isimdir.

Şirketin sağlamış olduğu bu belgeler belirli bir miktar prim karşılığında anlaşma sağlamanız durumunda sizlere sunulacaktır. Yapılan anlaşma ile firmanın aldığı sorumluluklar ve sizin haklarınızın detaylı olarak yazılı bir şekilde teminat altına alınması sağlanır. Poliçede yaptığınız anlaşmanın hangi durumlarda ve koşullarda geçerli olduğunun detaylı bir şekilde anlatılması gerekir.

Kanunlara bağlı olarak verilen poliçe anlaşması sağlandıktan sonra 24 saat içinde tüm bilgilerin yer aldığı poliçenin size gönderilmesi önemli bir konudur. Karşılıklı güven ilişkisinin sürdürülebilmesi için poliçeyi detaylı bir şekilde okumanız son derece önem taşır.

Sigorta Poliçesi Nedir?

Güvenlik açısından ve risklerle baş edebilme konusunda poliçeler son derece önemli olan finansal araçlardır. Fakat son derece geniş olan seçenekler içerisinden doğru olan poliçenin seçilmesi sizin için karmaşık bir durum olabilir. Poliçe seçimlerinizde bütçenizi, hedeflerinizi ve ihtiyaçlarınızı dikkate almanız son derece önemli bir konudur. Doğru seçimler yapmanız mali güvencenizin sağlanması ve ileride meydana gelebilecek risklere karşı hazırlık yapabilmeniz bakımından önemlidir.

Poliçe seçme aşamasında öncelikli olarak ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Mevcut durumunuzu değerlendirmeli ve hangi durumlara karşı korumaya ihtiyaç duyduğunuzu belirlemelisiniz. İleride yaşayabileceğiniz olumsuzlukları göz önüne alarak hareket etmeye dikkat etmelisiniz. Yaşam tarzınız, gelir düzeyiniz, varlık durumunuz gibi çeşitli konuları göz önünde bulundurarak poliçe seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Sigorta Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Poliçe sorgulama işlemlerinizi T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet üzerinden sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sayfasından da poliçe sorgulama işlemlerinizi yapmanız mümkündür. Poliçe sorgulama yaptığınızda;

  • Teminat bilgileri
  • Poliçe başlangıç ve bitiş tarihleri
  • İndirim ve sürprim
  • Önceki poliçe bilgileri gibi çeşitli konuları öğrenebilirsiniz.

Sigorta poliçe iptali de oldukça kolay bir süreçtir. Bunun için poliçenin satın alındığı firmaya bir ön yazı ile beraber poliçenizi göndermeniz yeterli olacaktır. Talep ve evrakları teslim alan firma, iptal sürecinizin hızlı bir şekilde başlamasını sağlar.

Sigorta Poliçesi Türleri Nelerdir?

Poliçeler çeşitli dayanak noktalarına göre farklı şekillerde sınıflandırılabilir. Toplumsal risklere yönelik devletin uygulamış olduğu sosyal sigortaların yanı sıra sizin isteğe bağlı ya da zorunlu olarak çeşitli firmalardan satın alabileceğiniz poliçeler de bulunur.

Özel sigorta yaşam koşullarınız içerisinde meydana gelen tehlikeli durumlar ile risk türlerine göre farklılık gösterir. Risk transfer aracı niteliğinde olan zorunlu olanlar içerisinde trafik ve DASK poliçeleri yer alır. Bu poliçeler şirketlere bağlı olarak farklılık göstermez ve yasal olarak belirlenen standart maddeleri içerir.

Sizlerin istekleri doğrultusunda yaptırabileceğiniz çeşitleri de bulunur. Tamamlayıcı ve özel sağlık, cep telefonu, konut sigortası özel sigortalar arasında yer alır. Bu poliçe çeşitleri ek teminatlar ve özel koşullar içerecek biçimde genişletilebilme özelliğine sahiptir. Sigorta fiyatları tercih edeceğiniz ek taleplere bağlı olarak değişiklik gösterir.

Sigorta Poliçelerinin Karşılaştırması Nasıl Yapılmalıdır?

Poliçe seçimlerinde, poliçelerin karşılaştırılması konusunda dikkatli olmanız gerekir. Çeşitli sigorta poliçeleri arasında karşılaştırma yaparak en uygun seçenekleri daha kolay bi şekilde tespit edebilirsiniz. Sigorta genel şartları yaptırmak istediğiniz poliçeye bağlı olarak değişiklik gösterir.

Karşılaştırma işlemleri konusunda prim tutarları, teminat kapsamı, ek hizmetler ve ödeme seçenekleri gibi konulara dikkat etmeniz gerekir. Karşılaştırma yapmanız poliçenin ihtiyaca uygunluğunun değerlendirilmesini sağlar. En doğru tercihleri yapabilmeniz için dikkatli bir değerlendirme son derece önemlidir.

Poliçe seçimlerinde farklı türler ile kapsamlarını doğru bir şekilde anlamanız son derece önemli bir konudur. Poliçe seçeneklerinin inceleyerek her birinin kapsamını detaylı bir şekilde öğrenmelisiniz. Poliçelerin hangi risk durumlarına karşı koruma sağladığı, hangi durumları kapsayıp kapsamadığı konularına dikkat etmeniz gerekir.

Sigorta Poliçesi Nereden Alınır?

Sigortayeri Türkiye'nin en güvenilir online poliçe karşılaştırma sitesidir. Sigorta ve reasürans şirketleriyle yaptığı işbirlikleri ile farklı şirketlerden çok kısa zamanda teklif almanızı sağlar. Tüm poliçe teklifleri sizin ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize özel olarak farklı şirketler tarafından hazırlanır. Bu sayede kısa zamanda birbirinden farklı şirketlerin tekliflerini karşılaştırma imkanı elde edebilirsiniz. Teklif talebi sonrasında poliçenize hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz için e-posta yoluyla sizlere bilgilendirme yapılır. Böylece poliçenizi detaylı bir şekilde inceleyebilir, en uygun olan seçenekler arasından tercihinizi kolayca yapabilirsiniz.

Kendiniz ya da ailenizin geleceğini güvence altına almak ve bütçenize en uygun olan çeşidi incelemek için siz de şimdi Sigortayeri'ni ziyaret edebilirsiniz. Hızlı bir şekilde sigorta teklifi alarak geleceğe güvenle adım atabilirsiniz.