Yağmurlu Havada Güvenli Sürüş İçin Öneriler

Kasko Sigortası

Havanın yağışlı olduğu günlerde, ulaşım yolları ıslak ve kaygan olur. Islak ve kaygan yollar araçların yola tutunmasını azaltır. Ayrıca, yağışlı günlerde diğer araçları görmek zorlaşabilir. Bu nedenle yağışlı havalarda normalden daha dikkatli bir şekilde araç kullanmak için yağmurlu havada güvenli sürüş önerilerini uygulamanız gerekir. Yağmurlu havada araba kullanmak için yazının devamında bahsedilen noktalara dikkat etmeniz ve eksiksiz bir şekilde uymanız; sürüşünüzü daha güvenli bir hale getirebilmeniz için oldukça önemlidir.

Yağmurlu Havada Araç Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yağmurlu havalarda zemin kayganlaşır ve yer yer zeminde su birikintileri bulunur. Bu kaygan zeminde araba kullanmak, usta şoförleri bile korkutabilir çünkü kaygan yollarda bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

  • Öncelikle, yolun kaygan olması durumunda aracınızın yola tutunması azalır. Bu sebeple, yüksek hız ve ani frenleme yapmanızı gerektiren durumlarda aracınızın hakimiyetini kaybedebilirsiniz. Bu durumun yaşanmaması için yağmurlu havalarda; normal hızda ve takip mesafenizi koruyarak sürüş yapmalısınız.
  • Takip mesafenizi koruyarak ani fren yapmanızı önleyebilirsiniz. Ayrıca, yağmurlu havada araba sürerken su birikintilerine girmemeye özen göstermelisiniz.
  • Su birikintileri soğuk havalarda donabilir ve üstünden geçmeye çalıştığınızda aracınız kayabilir. Su katı bir halde değilse bile su birikintisi derinse çukura saplanabilirsiniz.
  • Güvenli araç kullanımı için farlarınızı yakarak sürüşünüze devam etmelisiniz. Yağmurlu havada araba sürmek görüşünüzün azalmasına yol açabilir. Bu yüzden, farlarınız açık bir şekilde yola devam ederseniz daha temkinli ve güvenli bir sürüş yaşayabilirsiniz.
  • Yağışlı havalarda karşılaşabileceğiniz başka bir durum ise aracınızın camlarının sık sık buğulanabilecek olmasıdır. Bu durumu önlemek için de aracınızı havalandırmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, buğu önleyici sprey kullanarak da bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Görüşünüzün net olduğundan emin olmak, yağmurlu havada araba sürmek için güvenli bir sürüşün ilk adımlarındandır. Bu sebeple, bu adımları takip etmelisiniz.

Yağmurlu Havada Araba Nasıl Kullanılır?

Yağışlı havalarda daha güvenli ve emniyetli bir sürüş için sürücülerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekir.

  • Yağmurlu havada sürüş teknikleri de bu noktalardan birisidir. Yağmurlu havada araba kullanmak için öncelikle sileceklerinizi çalıştırmalısınız. Sileceklerinizin hızını yağmurun hızına yetişecek şekilde ayarlamanız gerekir.
  • Yol boyunca etrafınızda seyir eden büyük ve ağır araçlara daha çok dikkat etmeniz gerekir. Olası ani fren durumlarında bu araçların çok fazla yakınında bulunmamanız gerekir.
  • Yağmurlu havada araba sürerken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise araba kullanırken üzerinizde hareket kabiliyetinizi azaltacak veya engelleyecek kıyafetler tercih etmemeniz gerektiğidir.
  • Yağmurlu havada araba kullanmak için yapmanız gereken bir başka önemli nokta da araç kullanırken diğer faktörlerin dikkatinizi dağıtmasını engellemenizdir. Bir başka deyişle, yağmurlu havada araç kullanmak için arabanın radyosunu kapatmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, araç kullanırken telefonunuzla bir başkasıyla konuşmamaya veya mesajlaşmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Aracınızı kullanırken şerit değiştirmek istediğinizde normalden daha dikkatli olmalısınız. Arkanızdaki araçların sizi gördüğünden emin olmak için mutlaka sinyal verin. Ardından, dikkatli ve yavaş bir şekilde şerit değiştirebilirsiniz.
  • Yağmurlu havada araba sürmek için dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise virajlardır. Bazı virajlar diğerlerine göre daha keskin olabilir. Yağmurlu havada bu tür virajlardan geçerken hızınızı daha da düşürmelisiniz. Yağışın yol açtığı ıslak ve kaygan yoldan en güvenli şekilde geçebilmeniz için düşük hızda bu tarz virajları geçmeniz çok önemlidir.
  • Ayrıca, güvenli bir sürüş için ve yağmurlu havada araba sürmek için aracınızın bakımını eksiksiz bir şekilde yaptırdığınızdan ve lastiklerinizi mevsime göre değiştirdiğinizden emin olmanız, yağmurlu havada araba kullanmak için önem arz eden başka konudur.

Yağmurlu Havalarda Araç Kullanırken Kendimizi Nasıl Güvenceye Alabiliriz?

Yağmurlu havada araba sürmek için alabileceğiniz bütün önlemleri almış olabilirsiniz. Fakat bazen bazı olumsuzluklarla karşılaşabilir ve kaza yapabilirsiniz. Olası kaza yapma durumuyla karşılaşabileceğiniz için kendinizi güvenceye almanın bazı yolları bulunur.

Bu güvencenin ilk adımı yağmurlu havada araba sürmek için bazı noktalara dikkat etmeniz gerektiğidir. Yolda araç kullanırken ve yola çıkmadan aracınızla ilgili yapmanız gereken bazı sorumluluklarınız bulunur. Araç ve lastik bakımının eksiksiz olması bu sorumluluklardan biridir.

Ayrıca, trafik sigortası ve kasko yaptırmanız da sorumluluklarınız arasındadır. Trafik sigortası yaptırmanız zorunlu iken kasko yaptırmanız sizin tercihinize kalmış bir konudur. Kasko ile trafik sigortası arasında bazı farklılıklar bulunur. Trafik sigortasını her araç sahibi yaptırmakla yükümlüdür. Trafik sigortası olmayan araçların kanunen trafiğe çıkması yasaktır. Kasko ise size özel bir sigorta çeşididir ve isteğinize göre yapılır. Kasko yaptırmanız durumunda, sigortanız aracınızın; doğal afet, kaza ve çalınma durumlarında zararınızın giderilmesine yönelik bir tutum sergiler. Ayrıca, kasko sigortası kaza durumunda da poliçe sahibinin zararlarını gidermeyi amaçlar. Bu sebeplerden ötürü kasko sigortası, sizi güvenceye alır.

Kasko sigortası kişiye özel ve kişinin ihtiyaçlarına göre yapılan bir sigorta çeşididir. Bir başka deyişle, kasko sigortanızı yaptırarak yatırımınızı ve mal varlığınızı güvenceye alabilirsiniz. Aracınıza kasko yaptırmak istiyorsanız hizmet alabileceğiniz bazı platformlar bulunur. Sigortayeri de bunlardan biridir. Sigortayeri, isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı kapsayacak şekilde, kasko sigortasını yaptırmak için başvurabileceğiniz güvenilir bir platformdur. Siz de bu sigorta çeşidini yaptırmak istiyorsanız merak ettikleriniz başvurunuz için Sigortayeri'nden hizmet talep edebilirsiniz. Ayrıca, yağmurlu havalarda araba kullanırken kendinizi güvenceye almak için de Sigortayeri'ne başvurabilirsiniz.