En Uygun Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarına Ulaşmanın 7 Yolu

Trafik Sigortası

Yılın son aylarından merhaba! Sigortacılıkta yılın son 3 ayı birçok sektör gibi hareketli geçer; bunun birkaç sebebi var. Yazımızda bu durumun öncelikli nedenlerinden biri olan araç satışlarının özellikle yılın son 3 ayında artış göstermesinden bahsedeceğiz. Türkiye sigortacılık sektöründe toplamda %40’lık pazar payıyla Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası satışları sektöre liderlik ediyor. Araç satışları ve sigorta satışları birbirine paralel hareket ettikleri için her iki trend bu aylarda yükselme gösteriyor.  Biz de bu yükselmeden yola çıkarak sizin için faydalı olacağını düşündüğümüz en uygun sigortaya ulaşabilmenizin 7 yolunu listelemek istedik.

Trafik Sigortası Nedir?

Öncelikli olarak Trafik Sigortası’nın ne olduğundan bahsedelim; devlet tarafından araç sahiplerinin 3. kişilere verebileceği hasarları güvence altına aldığı zorunlu bir sigorta ürünüdür. Trafik Sigortası’nın zorunlu olması sebebiyle yeni araç almadan önce ve yenileme tarihiniz geldiğinde poliçenizi yaptırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde yeni aracınız için ruhsat alamaz veya yenilemesini yapmadığınız sigortanız için yasal merciler tarafından cezalandırılabilirsiniz.

Peki En Uygun Trafik Sigortası Fiyatlarına Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Aşağıdaki maddelerde en uygun trafik sigortasına nasıl ulaşabileceğinizi listelediğimiz gibi fiyatları yükselten durumların neler olduğunu da listeledik:

1)  Zorunlu Trafik Sigortanızı zamanında yenilemeniz cezai işlemlerin önüne geçebilmek için oldukça önemlidir. Yenileme tarihlerinizi dilerseniz takvim üzerinden siz takip edebilirsiniz, isterseniz de Vade Hatırlatıcısı’nın sizin için takip yapmasını sağlayabilirsiniz.

2)  Yenileme süreci poliçe bitiş vadenize 1 ay kala başlar, yani yenileme tarihinden 1 ay önce teklif almaya başlayabilirsiniz. Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları sigorta şirketi bazında değişebilir çünkü fiyatlamada serbest tarife kullanılır. Burada önemli olan birden çok sigorta şirketinden teklif almaktır çünkü ürünün teminatları devlet tarafından belirlenmekte. Bu teminatlar her şirkette aynı tutarlarda uygulanmak zorundadır dolayısıyla Trafik Sigortası’nda tek değişken fiyattır.

3)  Aracınızı yeni satın aldıysanız; satın aldığınız araca ait olan Zorunlu Trafik Sigortası 15 gün süreyle aracınız için de geçerli olacaktır. Ancak trafik sigortanızı aracı satın aldıktan sonraki 30 gün içerisinde yaptırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde kademeli olarak %5 ile %50 arasında cezai ek prim sigorta şirketi tarafından uygulanacaktır.

4)  Trafik Sigortası hesaplaması her şirkette farklı yapılabilir çünkü her şirket riski farklı değerlendirebilir. Mesela ticari araçlar trafikte çok sık bulunurlar ve bu sebeple kaza yapma olasılıkları otomobillere göre daha yüksektir. Bazı sigorta şirketleri bu risk sebebiyle yüksek primlerle fiyatlama yapabilir.

5)  Aracınızın bağlı olduğu il kodu priminizi etkiler. Bunun sebebi bağlı olunan ildeki araç sayısıdır. Yüksek adetteki araç sayısı kaza riskini arttırdığı için il trafik hasar yoğunluğuna bağlı olarak Trafik Sigortası ücretleri daha yüksek olabilmektedir.

6)  Ruhsat sahibinin bilgileri, sigorta şirketine araç kullanıcısının daha önce kazaya karışıp karışmadığını kontrol edebilmek için gerekmektedir. Dolayısıyla iyi şoför olmanız Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarını olumlu yönde etki eder.

7)  Aracın model yılı ve markası da sigorta fiyatlarını etkiler. Aracınız eğer ki yeni bir modelse primi daha uygun, 10 yıldan daha yaşlıysa sigorta şirketi kriterlerine göre daha pahalı olabilir veya belirli araç markalarına ait araçlar daha çok kaza yapmışsa o araç markaları için primler daha yüksek çıkabilir.

Sigortayeri.com’dan online trafik sigortası fiyatlarını sorgulayabilir, ücretsiz karşılaştırma hizmetimizden faydalanabilir, en iyi fiyat garantisiyle de piyasa şartlarına göre en uygun fiyatlı Trafik Sigortası’nı hemen satın alabilirsiniz.