Pert Kasko Nedir ve Kasko Pert Aracın Yüzde Kaçını Öder?

Kasko Sigortası

Pert kasko, poliçe ana teminat kapsamında belirtilen riskler nedeniyle aracınızda onarılmayacak ağır hasarların oluşması ya da aracınızın çalınması gibi büyük risklere karşı aracınızı uygun primler ödeyerek teminat altına almanız için geliştirilmiştir. Pert kasko nedir sorusuna yanıt, ana teminat olan çarpma, çarpışma, düşme, devrilme, çalınma, yuvarlanma ve yanma gibi sebeplerle tam hasar görmesi halinde güvence altına alınmasını sağlayan poliçedir yanıtı verilebilir. Pert kaskosu, kaza sonrasında en az %70 oranında hasar alan ve kullanılamaz hale gelen, onarım masraflarının rayiç bedellerine yakın olan araçlar pert araç olarak isimlendirilir.

Karşı tarafın hatası, hava koşulları ya da doğal sebepler nedeniyle kaza durumları söz konusu olabilir. Bu kazalarda aracınızın kullanılamaz hale gelmesi durumunda kazadan sonra hasar masrafları da oldukça fazla olur. Bunun yanında pert yani ağır hasarı bulunan araçların kaza geçmişi olduğundan süreç oldukça problemli olacaktır. Pert araç kaskosu yaptırmanız bu bakımdan son derece önemlidir. Pert kasko sigortası, yüksek hasarlı olan araçların geçmiş hasar kayıtlarını önemsemeden duruma göre işlem yaparak araçlarınızın güvence altına alınmasını sağlar.

Kasko pert bedeli sayesinde trafikte yaşayacağınız olası hasarlara karşı araçlarınızı güvence altına alabilir ve riskler nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlukları azaltabilirsiniz.

Kasko Pert Aracın Yüzde Kaçını Öder?

Ağır hasarlı araç kapsamında yer alan pert araçlar satış işlemleri sırasında düşük bedeller üzerinden satılır. Fakat bu araçların hem bakımı hem de onarımı oldukça fazladır. Pert kasko yaptırmanız durumunda ağır hasarlı olan araçların sigorta yapan şirketler tarafından karşılanması sağlanır.

Pert kasko poliçelerinin sunmuş olduğu teminatlar diğer çeşitlerden farklılık göstermez. Sadece aracınızın kaza geçmişi dikkate alınarak pert kasko bedeli hesaplama işlemi gerçekleştirilir. Bu da poliçe bedeli ve prim ödemelerinizde değişiklik olmasına neden olur. Ağır hasarlı kaza geçmişi bulunan araçlara diğer poliçelerin yapılması mümkün değildir. Pert araçlar sadece bu sigorta türünden faydalanabilir.

Pert kasko ana teminatları şu şekildedir;

    Aracınızın veya araç parçalarınızın çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi

    Yanma nedeniyle meydana gelen hasarlar

    Aracınızın devrilmesi veya yuvarlanması

    Aracınızın kara yolunda ya da demir yolunda farklı bir araç ile çarpışması

    Olası çekiç hasar sorunları

    Sel, deprem, su taşkını gibi afetler nedeniyle aracınızın zarar görmesi

    Kitle eylemleri sebebiyle meydana gelen hasarlar

    Hırsızlık nedeniyle aracınızda oluşan hasarlar

    Kemirgen ya da vahşi hayvanların sebep olduğu hasarlar

Araç eksper raporu ile aracınızın perte çıkması halinde sigorta şirketiniz poliçede yer alan araç pert kasko bedeli ödemesini gerçekleştirir. Kasko pert ödemesi poliçede yazan miktarlardan yüksek olmayacak şekilde aracınızın piyasa değerine eşit olur. Pert araç kasko ödeme süresi eksperin kazaya ilişkin raporu teslim etmesinin ardından en fazla 10 iş günü içerisinde gerçekleştirilir.

Engelli Araç Pert Olursa Kasko Ne Kadar Öder?

5 yıl dolmadan engelli aracınız ile kaza yapmanız ve aracın ağır hasar alması durumunda ÖTV ödemek zorunda kalmazsınız. Engelli araç pert olursa kasko ne kadar öder sorusuna, Engelli aracınız ile kaza yapmanız durumunda aracınızın perte ayrılması halinde sigorta şirketiniz ÖTV haricindeki bedelinin ödemesini gerçekleştirir, yanıtı verilebilir.

Pert Araca Kasko Yapılır mı?

Bu tarz güvence poliçeleri, trafik sigortasının aksine isteğe bağlı olarak gerçekleştirilen sigorta türleridir. Pert kasko yaptırmak için sigorta şirketi ile aranızda anlaşma yapmanız yeterli olacaktır. Fakat sigorta şirketleri pert araçları çoğunlukla bir risk olarak görür. Bu sebeple ağır hasarlı araçlara sigorta şirketlerinin pert kasko yapmak istememesi gibi durumlar söz konusu olabilir.

Pert kasko sigortası diğer araç sigorta türlerinden farklı olarak öncesinde pert işlemi görmüş ve onarımı yapılmış olan araçlara uygulanabilir. Bu sayede daha önce ağır hasar almış araçlarınızı güvence altına almanız mümkün olur. Özellikle büyük şehirlerde yoğun trafik olması nedeniyle kaz riskleri de son derece fazladır. Pert kasko araçların olası kaza risklerine karşı güvence altına alınmasını sağlar.

    Pert kasko sigorta ile araçlara ücretsiz ekspertiz hizmetleri verilir.

    Araçlarınızda yüksek hasarların olması halinde yüksek maddi yük altına girmeniz söz konusu olur. Pe pert araç ödemesi ile maddi açıdan herhangi bir kaygı duymak zorunda kalmazsınız.

●     Pert kasko sigortası ile deprem, hırsızlık, yangın gibi problemler olması halinde meydana gelebilecek masraflara karşı önlem almış olursunuz.

    Pert kasko sigortası aracınızın alım satım değerlerinin artmasını sağlar.

    Sıfır araçlar için son derece avantajlıdır. Sıfır aracınız ilk poliçe döneminde kaza nedeniyle ağır hasar alırsa aracın ilgili piyasa değeri üzerinden ödemeleri sağlanır.

    Bu sigorta çeşidinde aracınızın daha önceki kaza durumları dikkate alınmayacaktır. Bu sayede hem alıcı bulmakta güçlük çekmezsiniz hem de ekonomik açıdan kendinize güvence sağlamış olursunuz.

Ağır hasarlı aracınıza pert kasko yaptırmanız durumunda bazı avantajlara sahip olabilirsiniz. Öncelikle kaza olması ya da aracınızın bozulması halinde yol yardım hizmetinden faydalanırsınız. Bir kaza durumunda hastane nakil hizmetleri sağlanır. Ayrıca hasarlı aracınızın anlaşmalı servise çekilmesi işlemi gerçekleştirilir. Bununla birlikte poliçeye göre değişse de satış sürecinde ücretsiz ekspertiz hizmeti alabilirsiniz. Kullanım sırasında yakıt firması kaynaklı yanlış akaryakıt dolumu nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi de sağlanır. Aracınızın anahtarının çalınması ya da kaybolması durumlarında yedek anahtar temini durumları söz konusu olur.

Pert Araç Kasko Değeri Hesaplama Nasıl Yapılır?

Pert kasko değeri hesaplama için ilk önce aracınızın hasar durumunun belirlenmesi işlemleri gerçekleştirilir. Hasar tespiti için sigorta şirketinizin görevlendirmiş olduğu eksper, aracınızın parça ve onarım masraflarının listesini rapor olarak diğer evraklarla gönderir. Gerçekleştirilen incelemeler sonucunda parça ve onarım masraflarının toplamının aracınızın kaza tarihindeki sigorta rayiç bedeline ulaşması ya da geçmesi durumunda aracınız tam hasarlı olarak kabul edilecektir.

Aracınızın pert olması konusunda karşılıklı anlaşmanın sağlanması durumunda sigorta şirketiniz azami teminat limitini geçmemek koşulu ile aracınızın kaza tarihindeki sigorta rayiç bedelini belirleyecektir. Pert kasko bedelinin rayiç bedelden düşürülmesinin ardından kalan kısım tarafınıza ödenir ve hasarlı aracınızda kazalı haliyle size bırakılır. Pert aracınızın satışı ve yasal devir işlemleri de size ait olur. Pert kasko fiyat teminata bağlı olarak değişiklik gösterir.

Pert kasko fiyatları aracın kaza geçmişi ve mevcut durumu göz önünde bulundurularak belirlenir. Bu aşamada sigorta eksperleri tarafından aracınızın daha önceden geçirdiği kazalar ve bunun sonucunda aracınızın yüzde kaç performans ile çalıştığı konuları detaylı bir şekilde incelenir. Hasarın çok fazla olmaması ve tamir işlemlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi durumunda sigorta fiyatları da daha düşük olacaktır.

Pert kasko için ek teminatların seçimi de ağır hasarlı araçlarınızın fiyatlarını etkileyen bir faktördür. Poliçeye çok fazla ek teminat eklemeniz durumunda prim ödemeleriniz de daha fazla olur. Bu sebeple teminat belirleme aşamasında dikkat etmeniz ve ihtiyaçlarınıza uygun şekilde poliçe oluşturmanız önemlidir.

Sigortayeri aracılığıyla pert kasko teklifi alabilirsiniz. Bu sayede hem ihtiyacınıza hem de bütçenize uygun poliçeleri rahat bir şekilde seçebilirsiniz. Uzman personelleri olan Sigortayeri doğru poliçeleri tercih etmeniz için size yardımcı olacaktır. Pert kaskosu poliçenizi Sigortayeri'nden almanızın en önemli avantajı da farklı teklifleri aynı anda değerlendirme seçeneğiniz olmasıdır. Hemen pert kasko için teklif alarak size en uygun poliçeyi tercih edebilirsiniz.