Araç Sigortası

Avantajlı Araç Sigortası Teklifleri Sigortayeri’nde!

Araç sigortası, trafiğe çıkacak olan araç sahiplerinin, yaptırmaları gereken ve zorunlu olan bir sigorta türüdür. Karayolları Trafik Kanununun 2918 sayılı kararnamesinde planlanmış ve düzenlenmiş olan bu sigorta çeşidi, herhangi bir hasar durumunda karşı tarafta oluşabilecek bedensel ve maddi zararları üstlenir. Trafik sigortası, her yıl belirlenmiş olan limitler kapsamında, kaza anında karşı tarafın canına veya malına verilen hasarı, kabahat oranına göre tamamen veya kısmen öder. Sigortanın doğru adresi Sigortayeri, sizi en iyi sigorta şirketleri ile buluşturur. Araç sigortasında en iyi fiyat garantisi sunan Sigortayeri.com’da ihtiyacınız olan poliçeyi hızla ve en doğru teminatlarla seçebilirsiniz.

Araç Sigortası Nedir?

Zorunlu araba sigortasını düzenli bir şekilde yaptıran araç sahiplerinin kusurlu oldukları kazalarda ortaya çıkabilecek olan maddi hasarlar, sigorta tarafından karşılanır. Böylelikle sürücünün maddi yükümlülüğü ortadan kalkar. Karşı araçta bulunan sürücü ve yolcuların bedensel zararları, araç sigortasının teminatı kapsamındadır. Ayrıca ölüm ve hastane masrafları gibi ciddi durumlar oluştuğu zaman hatalı olan sürücünün ödemek zorunda olduğu maddi tazminatlarda sigorta teminatları arasında yer alır.

Kanunlar tarafından yaptırılması zorunlu hale getirilmiş olan araç sigortasını, zaman aşımına uğramadan düzenli bir şekilde yaptırmak mecburidir. Aksi halde zamanında yaptırılmayan sigorta için kanunlar kapsamında cezai işlem uygulanır. Araç sigortasını yaptırmamak veya ertelemek sizler için hem zaman kaybı hem de para kaybına uğramanıza neden olur. Bu sebeple sigorta yenileme işlemini aksatmadan düzenli olarak takip etmelisiniz. En uygun sigorta poliçelerini tarafınıza sunan Sigortayeri, “Vade Hatırlatma” özelliği ile poliçe yenileme zamanınızı e-posta, telefon ve SMS ile hatırlatır, faiz ya da fark ödemeden zamanında araç sigortası yaptırmanızı sağlar. Vade Hatırlatma hizmetinden yararlanmak için Sigortayeri’ne üye olarak hatırlatma talebinde bulunabilirsiniz.

Araç Sigortası Ne Zaman Yaptırılır?

Sigortayeri üzerinden yaptıracağınız trafik sigortası poliçesinin süresi 1 yıl ile sınırlıdır. Sigorta poliçesi, yenilenme tarihi göz önünde bulundurularak her yıl yenilenmesi kanunlar tarafından zorunlu hale getirilmiş bir sigorta çeşididir. Araç sigorta poliçesi, yeni uygulamalar ile birlikte sigorta şirketleri için teminatlar ve prim konusunda serbestlik söz konusu olmuştur. Sigorta şirketleri, prim ücretlerini belirlerken aracın durumu, türü, yer aldığı ili ve ticari olup olmadığı hususlarına bakarak değiştirebilir. Sigorta şirketleri, araç sahiplerinin maddi anlamda zorlanmamaları adına sigorta primleri için taksit de uygulayabilir. En iyi fiyat garantisi sunan Sigortayeri’nde farklı ödeme koşullarını ve taksitlerini de değerlendirebilmeniz mümkündür.

Araç Sigortasını Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Zorunlu trafik sigortası, araç sahipleri tarafından yaptırılması yasal olarak mecburidir. Herhangi bir kaza veya hasar durumunda meydana gelebilecek bedeni ve maddi zararlar bu sigorta ile güvence altına alınır. Trafiğe çıkan her araç sahibinin yaptırmış olduğu araç sigortasının avantajları ise şu şekilde sıralanabilir:

• Trafik halinde meydana gelen kaza sonrası ortaya çıkan güvence dahilindeki maddi hasarlar sigorta tarafından karşılanır.

• Meydana gelen kazada suçlu taraf siz olsanız bile oluşan hasar masrafları sigortanız tarafından karşılanır.

• Kaza sonrası işleyen süreçte avukatlık giderleri de sigorta kapsamı dahilindedir.

• Kişi başı ölüm durumu sigorta teminatı altındadır.

• Kaza durumunda yaralanmış olan kişilerin kaza kusuruna veya sağlık sigortasına bakılmaksızın tıbbi müdahale, tıbbi malzeme ve ilaç masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.

• Kaza sonrası oluşmuş olan bedeni sakatlıklar teminat dahilinde sigorta tarafından karşılanır.

• Zorunlu araç sigortası kapsamında kazazedelerin tedavi masraflarının tümü SGK tarafından karşılanır.

• Zorunlu araç sigortası herhangi bir sigorta şirketi aracılığı ile kolayca yaptırılabilir.

Araç Sigortası Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Kamu kurumlarındaki bilgi ve işlemlerimiz için tek bir çatı altında toplanan online sorgulama işlemlerinin ardından araba sigortası sorgulama işlemleri de online sistemde karşımıza çıkmaktadır. E-Devlet üzerinden yapılabilen zorunlu araç sigorta sorgulama işlemi için adınıza alınmış olan E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Size en yakın PTT şubesinden temin edebileceğiniz E-Devlet şifresi ile sistem üzerinden araç durumunuzu ve sigortanızı kontrol edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan "poliçe sorgulama" adresine giriş yaparak araç plakanızı yazmanız gereklidir. "Sorgulama" butonuna tıkladığınız zaman da aracınızla ilgili tüm trafik poliçe detaylarını ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. E-Devlet üzerinden sorgulaması gerçekleştirilen zorunlu araç sigortası işlemi sadece kendi aracınız için geçerlidir. Bir başkasına ait olan araç için sorgulama yapamazsınız.

Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Araç sigorta fiyatları, aracın yaşı, türü ve durumu gibi detaylar değerlendirilerek belirlenir. Aracın modeli, markası, yaşı sigorta fiyatını belirleyen asli unsurlardır. Sigortayeri.com aracılığıyla ulaşacağınız Türkiye’nin en iyi sigorta şirketleri aracınız için farklı fiyat teklifleri ile karşınıza çıkar. Detaylı olarak araç sigortası hesaplama işlemi yapılırken aracın kayıtlı olduğu il, sürücünün yaşı, araçtaki hasarlılık durumu, aracın yaşı, modeli ve markası gibi unsurlar dikkate alınarak net fiyat aralığı belirlenir.

Araç Sigortası Yaptırmamanın Cezası Nedir?

Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan veya sigorta süresi dolmuş olan araç sahiplerinin trafiğe çıkmaları yasaktır. Araç sahipleri, araçlarının sigortasını yaptırmalı ve düzenli olarak takip ederek sigortanın süresi sona ermeden yenileme işlemini gerçekleştirmelidir. Zorunlu araç sigortasını yaptırmayan sürücülerin araçları trafikte yakalandığı takdirde araçlar yasal yollarla trafik şubelerinin otoparklarına götürülür. Sigortası yapılmayan araçlar trafikten anında men edilir. Yalnızca cezayı ödeyerek trafikte aracı kullanmanız söz konusu değildir. Aracını geri almak isteyen sürücüler sigortasını yaptırarak ve geçici olarak kalmış olduğu otoparkın ücretini ödeyerek araçlarını teslim alırlar. Vakit kaybetmeden Sigortayeri.com olanakları ile hızlı şekilde sigortanızı yaptırabilir, cezai işlemler uygulanmadan aracınızı güvence altına alabilirsiniz.

Trafik Sigortasının Teminatları Nelerdir ve Neleri Kapsar?

Zorunlu araç sigortasının limitleri ve teminatları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Tüm sigorta şirketlerinde bu teminatlar aynı şekildedir. Sigortayeri.com aracılığıya en kısa zamanda alabileceğiniz sigorta kapsamındaki teminatlar şu şekildedir;

Araç ve Kaza Başına Maddi Hasar Teminatı: Sigorta şirketinin bu teminatı, karşı tarafa vermiş olduğunuz maddi zararı teminat altına almak için vardır. Kusurun sizde olduğu bir kazada birden fazla araç zarar gördüyse, sigorta aracılığıyla olay başı teminatı araya girmektedir.

Kişi ve Kaza Başına Sağlık Giderleri Teminatı: Bu teminat, karşı tarafa verilen bedeni zararları teminat altına almak için vardır. Burada araçtaki birey sayısı esas alındığı için araç tipine göre teminatlar değişiklik gösterir.

Kişi ve Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Teminatı: Kaza sebebiyle bir kimsenin ölümüne neden olması dahilinde; ölen kişinin defin masrafları ve ölen kişinin ailesine manevi tazminat teminatı verilmelidir. Sakatlanma teminatı ise kaza sonucu karşı tarafın tamamen veya kısmen çalışamaz hale gelmesi durumunda meydana gelen zararları kapsar.

Sigortayeri.com aracılığıyla alacağınız araç sigortasının karşılamış olduğu veya karşılayacağı tazminat ve masraflar genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Sakatlık ve tedavi aşamasında oluşan maddi kayıplar,
  • Vücutta meydana gelmiş olan hasar tazminatı,
  • Çalışamaz raporu almış kişiler için tazminat ve güvenceler,
  • İlk yardım sırasında ve tedavi sürecinde oluşan masraflar,
  • Karıştığınız kazada hatalı olmayıp fakat aksi iddia edildiği durumda avukat ve dosya masrafları, sigorta poliçesi tarafından karşılanır.

Araç Sigortası ile Kasko Sigortasının Arasındaki Farklar

  • Kasko sigortası ile araç sigortası arasındaki en belirgin ve en temel fark; birinin isteğe bağlı diğerinin de zorunlu olmasıdır. Kasko için herhangi bir mecburiyet yoktur. Araç sahibinin isteğine göre özel yaptırılan bir sigorta türüdür. Araç sigortası, yasalar gereği yaptırılması zorunlu olan sigorta çeşididir.
  • Araç sigortası karşı tarafın mağduriyetini önlemeye yöneliktir. Kasko ise poliçe sahibinin mağduriyetini gidermek amaçlıdır.
  • Araç sigortasının sınırları sabittir ve devlet belirler. Kaskoda ise araç sahibi poliçe kapsamında sınırları genişletebilir.
  • Trafik sigortasında fiyatlar, serbest tarife üzerinden gerçekleştirilir. Kasko için bu durum geçerli değildir. Kasko fiyatları poliçede yazan değişiklikleri kapsar. Kaskodaki amaç, kasko sigortasında en ucuzu bulmak değil, aracınız için en avantajlısını bulmaktır. Tüm avantajları ve en iyi fiyat garantisi ile Sigortayeri sizi için en doğru poliçeye yönlendirir.

Aracınız ve kendiniz için en uygun araç sigortası arıyorsanız doğru adrestesiniz! Türkiye'nin önde gelen sigorta karşılaştırma sitesi Sigortayeri, ihtiyacınıza uygun her türlü sigorta çeşitleri ve uygun fiyat garantisi ile hizmetinizde! Karmaşık görünen sigorta tekliflerini ve satın alma işlemlerini en basite indirgeyen Sigortayeri, avantajlı araç sigortası teklifleri ile sizleri bekliyor!

Araç Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Araç Sigortası Ne İşe Yarar?

Trafikte kaza gibi istenmeyen bir durum yaşandığında araç sigortası bakım onarım ve tedavi masraflarını karşılayan bir güvencedir. Seçilen poliçe türüne göre farklı olsa da kazaya karışan karşı taraftaki maddi manevi zararı karşılamak için kullanılır. Sigorta poliçesi, kaza sonrası manevi hasarlar arasında yer alan sağlık giderleri, sakatlanma durumu, ölüm ve üçüncü şahıs sakatlıkları gibi sorunları karşılar. Kusurluluk oranına göre araç hasarını ve avukatlık giderini de temin eden sigorta, maddi kayıplara karşı araç sahibini korur. Ayrıca, poliçe limitlerinde teminat içeriği sigortalının talebine göre arttırılabilir

Araç Sigortası Nasıl Yapılır?

Araç sigortası araç sürücüsünün kaza sonucunda üçüncü kişilerde ya da diğer araçlarda meydana getirdiği zararları karşılayan bir sigorta biçimidir. Araç sigortası yaptırırken kişi; adı, soyadı, e-posta bilgileri, T.C. kimlik numarası, araç ruhsatı belge seri numarası, araç plaka numarası, aracın markası, tipi ve kullanım şekline dair evrakları bulundurmalıdır. Sigorta yaptırmadan önce Sigortayeri üzerinden fiyat bilgisi alabilirsiniz. Aracın marka ve modeline göre en doğru poliçeyi internet ya da telefon ile alarak tedbirli davranabilirsiniz

Araç Sigortası Kaç Yılda Bir Yapılır?

Araç sigortası iki farklı şekilde karşınıza çıkar. Trafik sigortası ve araç kaskosu olarak ikiye ayrılır. Trafik sigortası zorunludur ve her yıl yenilenmesi gerekir. Araçlarınıza trafik sigortası yaptırmadan trafiğe çıkmak yasal değildir ve tespiti durumunda cezai yaptırımları vardır. Olası bir kaza durumunda trafik sigortası karşı tarafın masrafını karşılar. Araç kaskosu isteğe bağlı yapılır. Aracınızı kasko ile güvence altına almak olası kazalara karşı korur. Masraflarınız kasko tarafından karşılanır. Araç kaskosu isteğe bağlı yenilenir ve kullanım süresi 1 yıldır.

Araç Sigortası Ne Kadar?

Araç sigortasında fiyat, bazı unsurlar göz önünde bulundurularak belirlenir. Öncelikle aracın türü çok önemlidir. Otomobil, taksi, minibüs, kamyonet, otobüs, iş makinesi, traktör, motosiklet, çekici, tanker, tarım makinesi ve römork için, birbirinden farklı sigorta ücretlendirmesi yapılır. Kullanılan aracın özel ve tüzel olmak üzere kullanım türü ve yüzde yüz elektrikli motorlar ile çalışıp çalışmaması, fiyat çıkarmada etkilidir. Araç sigortası yapılırken, aracınızın kayıtlı olduğu il ve tarife dönemi ve sürücü geçmişi de sigorta fiyatında değişikliğe sebep olabilir.

Araç Sigortası Yapılmazsa Ne Olur?

Araç sigortasının yapılmadığı durumlar da araç sahipleri ciddi yaptırımlar ve engeller ile karşılaşır. Sigortası bulunmayan araç tespit edildiğinde para cezası uygulanır. Sigortasız araçlar muayene hizmetinden de yararlanamaz. Muayeneye alınmayan araç, yeni maddi yaptırımlar, muayene yapılmamasından kaynaklı cezai işlemler ile karşılaşır. Aynı zamanda araç yetkililer tarafından otoparka çekilebilir. Sigortasız araç sahibi aracının otoparkta kaldığı gün sayısına bağlı olarak da bir ödeme yapar. Cezai işlemler araç ile beraber sürücüyü de kapsar. Kurallara uymayan kişi trafikten men edilebilir.

Araç Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Trafikte kaza gibi istenmeyen bir durum yaşandığında araç sigortası bakım onarım ve tedavi masraflarını karşılayan bir güvencedir. Seçilen poliçe türüne göre farklı olsa da kazaya karışan karşı taraftaki maddi manevi zararı karşılamak için kullanılır. Sigorta poliçesi, kaza sonrası manevi hasarlar arasında yer alan sağlık giderleri, sakatlanma durumu, ölüm ve üçüncü şahıs sakatlıkları gibi sorunları karşılar. Kusurluluk oranına göre araç hasarını ve avukatlık giderini de temin eden sigorta, maddi kayıplara karşı araç sahibini korur. Ayrıca, poliçe limitlerinde teminat içeriği sigortalının talebine göre arttırılabilir

Araç sigortası araç sürücüsünün kaza sonucunda üçüncü kişilerde ya da diğer araçlarda meydana getirdiği zararları karşılayan bir sigorta biçimidir. Araç sigortası yaptırırken kişi; adı, soyadı, e-posta bilgileri, T.C. kimlik numarası, araç ruhsatı belge seri numarası, araç plaka numarası, aracın markası, tipi ve kullanım şekline dair evrakları bulundurmalıdır. Sigorta yaptırmadan önce Sigortayeri üzerinden fiyat bilgisi alabilirsiniz. Aracın marka ve modeline göre en doğru poliçeyi internet ya da telefon ile alarak tedbirli davranabilirsiniz

Araç sigortası iki farklı şekilde karşınıza çıkar. Trafik sigortası ve araç kaskosu olarak ikiye ayrılır. Trafik sigortası zorunludur ve her yıl yenilenmesi gerekir. Araçlarınıza trafik sigortası yaptırmadan trafiğe çıkmak yasal değildir ve tespiti durumunda cezai yaptırımları vardır. Olası bir kaza durumunda trafik sigortası karşı tarafın masrafını karşılar. Araç kaskosu isteğe bağlı yapılır. Aracınızı kasko ile güvence altına almak olası kazalara karşı korur. Masraflarınız kasko tarafından karşılanır. Araç kaskosu isteğe bağlı yenilenir ve kullanım süresi 1 yıldır.

Araç sigortasında fiyat, bazı unsurlar göz önünde bulundurularak belirlenir. Öncelikle aracın türü çok önemlidir. Otomobil, taksi, minibüs, kamyonet, otobüs, iş makinesi, traktör, motosiklet, çekici, tanker, tarım makinesi ve römork için, birbirinden farklı sigorta ücretlendirmesi yapılır. Kullanılan aracın özel ve tüzel olmak üzere kullanım türü ve yüzde yüz elektrikli motorlar ile çalışıp çalışmaması, fiyat çıkarmada etkilidir. Araç sigortası yapılırken, aracınızın kayıtlı olduğu il ve tarife dönemi ve sürücü geçmişi de sigorta fiyatında değişikliğe sebep olabilir.

Araç sigortasının yapılmadığı durumlar da araç sahipleri ciddi yaptırımlar ve engeller ile karşılaşır. Sigortası bulunmayan araç tespit edildiğinde para cezası uygulanır. Sigortasız araçlar muayene hizmetinden de yararlanamaz. Muayeneye alınmayan araç, yeni maddi yaptırımlar, muayene yapılmamasından kaynaklı cezai işlemler ile karşılaşır. Aynı zamanda araç yetkililer tarafından otoparka çekilebilir. Sigortasız araç sahibi aracının otoparkta kaldığı gün sayısına bağlı olarak da bir ödeme yapar. Cezai işlemler araç ile beraber sürücüyü de kapsar. Kurallara uymayan kişi trafikten men edilebilir.