Kasko, aracınızı tercih ettiğiniz teminatlarla güvence altına alabileceğiniz bir sigorta ürünüdür. Zorunlu Trafik Sigortası’nın aksine tamamen isteğe bağlıdır. Süresi 1 yıldır ve aracınızı çarpma, çarpışma, çalınma, yanma, sel, deprem, terör gibi durumlarda güvence altına alır.
Kasko Sigortası’yla aracınızı nasıl koruyabileceğinizi 1-2 ufak örnekle daha kolay açıklayabiliriz:
Kasko hesaplaması her sigorta şirketine göre farklı kriterlerle yapılır ancak genel olarak listelemek gerekirse sigorta fiyatlarını araç marka ve modeli, T.C. Kimlik numarası üzerinden elde edilen yaş, cinsiyet ve kaza geçmişi bilgileri, ruhsatın bağlı olduğu il, varsa aracın hasar geçmişi, meslek bilgileri gibi kriterler etkiler. Bunlar içerisinde aracın marka ve modeli sigorta şirketleri için temel değerlendirme kriterlerindendir. Şirket tarafından aynı araca marka ve modeline ait geçmişte yapılmış hasar adedi (frekans), aracın yedek parça fiyatları, üretim adedi, aracın fiyatı gibi kriterler sizden bilgi alınmaksızın sigorta şirketleri tarafından incelenir ve kasko fiyatları bu ve bunun gibi hesapların bileşimi üzerinden yapılır.
Yani basitçe özetlemek gerekirse; aracınızın spor araç veya yedek parçasının pahalı olup olmadığı, sizin veya aracınızın daha önce bir kaza kaydının olup olmadığı, yaşınız, araç yoğunluğundan ötürü plaka iliniz veya mesleğiniz kasko primizini belirlerken sigorta şirketleri tarafından değerlendirilir.
Bu sorunun cevabı tabi ki en doğru teminatlı kasko olacak! Aracınızı güvence altına almak için kasko yaptırıyorsunuz ama ucuz olacak diye sigortanız aracınızın başına gelebilecek hasarları teminat altına almıyor, olacak şey mi? Sigorta alırken önerimiz soru sorun ve poliçenizde gördüğünüz her teminatı inceleyin, ne olduğunu anlamıyorsanız da sorun çünkü İhtiyari Mali Mesuliyet’in, Yeni Değer Klozu’nun, Hasarsızlık Koruma Teminatı’nın veya Muafiyet’in ne demek olduğunu bilmek zorunda değilsiniz. (Bu arada biz ilerleyen yazılarımızda size ne olduğunu anlatacağız ama siz o zamana kadar merak ederseniz, SigortayerineSOR’un, anlatalım.) Teminat poilçenizde olsa bile limiti düşük olursa yine bir hasar anında zararınızı karşılamayabilir, yani ucuzu tercih edeyim derken hasarda yanınızda olamayacak bir sigortayı satın alıyor olabilirsiniz.
Kasko Değer Listesi aracınız için belirlenen piyasa bedelinin bulunduğu listedir. Bu liste, Hazine Müsteşarlığı’na bağlı Türkiye Sigorta Birliği tarafından yayınlanmakta ve yıllık olarak güncellenmektedir. 2013 yılı Nisan ayı itibariyle araç bedeli “rayiç bedel” adı altında kasko poliçeleri üzerinde yer almaktadır.
Yine Hazine Müsteşarlığı’na bağlı olan Tramer üzerinden Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası sorgulaması yapabilirsiniz. Tramer online çalışır ve Kasko veya Trafik Sigortası yapıldığı anda sisteme yansır ve sorgulanabilir. Bu sebeple ruhsat bilgileriniz üzerinden sigorta poliçenizin basılı hali olmasa da trafik polisleri sigortalarınızı sorgulayabilmektedir.
Tramer’den Plaka ve T.C Kimlik Numarası, Plaka ve Vergi Kimlik Numarası veya geçmiş poliçe bilgileri üzerinden mevcut Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Aracınızın değerini online olarak öğrenerek kaskonuzu hemen yaptırabilirsiniz.
Kasko sigortası karmaşık terimlerle dolu, farkındayız. Hangi kaskoya ihtiyacınız var bulabilmeniz için size kısa bir anket hazırladık.
İçiniz rahat olsun, vade tarihiniz artık bizim takibimizde. Yenileme vadeniz geldiğinde teklifleriniz otomatik olarak hazır.
Kasko Sigortası satın alırken fiyatı neler belirler? Teminatlar nelerdir? İndirim var mıdır?
Teknolojik ve yenilikçi yaklaşımımızla, sigortacılıkla ilgili her türlü ihtiyacınızı sizden önce düşünerek hızla çözüm sağlamak için varız.
Araç Sigortası’nı SMS'le satın alanların avantajı cepte!
Detaylı BilgiTrafik Sigortası ne işe yarar? Kimleri teminat altına alır? Neleri korur?
Çünkü sigortacılık "Bildiğin gibi değil." Yeni nesil sigortacılıkla tanışın.
Sigorta sektörüyle ilgili güncel bilgileri, Sigortayeri'nin söylemek istediklerini Sigortayeri Blog'da anlatıyoruz.
Tıklayın, özel müşteri temsilcinize ulaşın.
0850 724 10 50