Onlarca Sigorta Şirketinden
En Kapsamlı Teklifler Karşında!
Kolay. Hızlı. Pratik.
İlk Defa Trafik Sigortası Yaptıracaklara Tavsiyeler
Zorunlu trafik sigortası, motorlu araçların trafiğe rahat ve güvenli bir biçimde çıkması için devlet tarafından "zorunlu" hale getirilen bir uygulamadır. Trafiğe çıkma konusunda en temel yükümlülüklerden birisi olan trafik sigortası işlemi üçüncü şahıslara verilen zararın giderilmesinde araç sahibine kolaylık sağlar. Bu nedenle bu işlemi geciktirmeden yapmak oldukça önemlidir. Trafik sigortası olmayan araçlara çeşitli oranlarda cezalar yazılır. Hatta bazı durumlarda trafikten men cezası da verilebilir. Bu nedenle bu işlemi geciktirmeden yapmak gerekir.
Geniş bir kapsama sahip olan bu sigorta türü olası trafik kazalarında karşı tarafın zararını da gidermek konusunda oldukça faydalıdır. Geciken sigorta ücreti sürücüye ek ödeme yapma zorunluluğu yaratır. Araç tarafından yapılan kaza sayısı arttıkça araç sigortası bedeli de orantılı şekilde artar. Trafik sigortası yaptırmak oldukça basit bir işlemdir. Sigortayeri avantajları ile dilediğiniz her yerden rahatlıkla yapmanız mümkündür.
Trafik Sigortası Nedir?
Karayolu üzerinde seyir halinde iken yaşanabilecek kazalara karşı sürücüleri ve yayaları koruyan uygulamaya trafik sigortası adı verilir. Yaşanabilecek kayıpları en aza indirmeyi amaçlayan bu hizmet sayesinde araç sürücüleri yolculuklarına daha güvenli ve rahat bir biçimde çıkar.
2918 sayılı olan Karayolları Trafik Kanunu ile tamamen zorunlu hale gelmiş olan bu uygulama sigorta uygulama esaslarını da içerisinde kapsar. Mağduriyetleri giderme konusunda kazazedelere ve araç sahiplerine yardımcı olan bu hizmetin düzenli olarak her yıl yenilenmesi gerekir. Düzenli bir şekilde ödemesi yapılan zorunlu trafik sigortası sayesinde yüksek maliyete sahip olan tazminatlar hızlı bir biçimde ödenir.
Trafik sigortası sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerlidir. Eğer aracın sahip olduğu plaka geçici ise ya da uluslararası yolcu ve eşya taşıyacak bir araç ise bu gibi durumlarda kısa vadeli sigorta yaptırma yönteminden faydalanılır.
Kasko ile Trafik Sigortası Farkı Nedir?
Trafik sigortası kavramı kasko kavramı ile çoğu zaman karıştırılmaktadır. Çünkü her ikisinin de benzer noktaları bulunur. Kasko yapılan kaza sonrasında araç sahibinin zararını karşılarken diğeri ise karşı tarafın uğradığı zararı karşılama temelli oluşturulmuş bir uygulamadır. Ayrıca kasko uygulamasının cezai bir karşılığı bulunmadığı gibi zorunlu bir uygulama da değildir.
Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?
Trafik sigortası sadece şehir içi değil şehirler arası yapılacak olan seyahatlerde de araç sürücülerine kolaylık sağlar. Kaza sonrası oluşan maddi zararlar, avukat masrafları, hastane giderleri, ölüm, sakatlık ya da üçüncü kişi masrafları sigorta kapsamında giderilen kayıplar arasında yer alır. İlk yardım ve ölüm masrafları da sigorta kapsamında değerlendirilen diğer hizmetlerdir. Olası bir kaza sonrasında araç sürücüsüne ya da kazazedeye yapılan ayakta müdahaleler de yine bu kapsama dahildir. Hayatını kaybeden kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gerekli tazminat da sigorta kapsamında değerlendirilen ve ödemesi yapılan uygulamalar arasında yer alır. Kaza sonrasında çalışamaz raporu alan kazazedelere güvence ve tazminat sağlar.
Karşı tarafın sigortasız olması halinde gider karşılama işlemi sıkıntılı bir hale dönüşür. Her iki taraf da sigortalı ise yapılan tedavi ve ilaç uygulama masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tamamen karşılanır. Kaza sonrası yaşanabilecek olan pek çok olumsuzluğu gideren trafik sigortası sürücülerin yanındadır. Trafik sigortası içinde yer alan poliçenin kapsamı genişletildikçe birbirinden farklı ek hizmetlerden de faydalanılır. Çekici hizmeti, sağlık yardımı ya da yol desteği gibi avantajlardan faydalanmak için trafik sigortası teklif alırken bu detaylara dikkat etmek gerekir.
Trafik Sigortası Genel Şartları Nelerdir?
Trafik sigortasının en önemli şartı sahip olduğu kapsamdır. Kapsam ne kadar geniş ise araç sürücüsü o kadar avantaj sağlar. Trafik sigortasının içinde yer alan teminatlar maddi zarar, sağlık gideri, sürekli sakatlık hali ve destekten yoksun kalmadır. Bu hallerin yapılacak olan poliçe içinde yer alması zorunludur.
Sigortanın başlama ve bitiş tarihinin belirlenmiş olması da genel şartlar arasında yer alır. Poliçe içinde yer alan her türlü bilgi doğru olmalıdır. Yapılacak olan hasar ve tazminat ödemelerinin ön koşulları poliçede detaylı şekilde belirtilmelidir. Bu sayede olası hak kayıplarının önüne geçilmiş olur. Sigortalama yapılırken araç sürücüsünün yaşadığı coğrafi bölge sınırlarını da belirlemek gerekir. Özellikle yurt dışına seyahat edenler için bu detay oldukça önemlidir. Trafik sigortası fiyatları yapılan poliçenin içeriğine ve taşıdığı ek şartlara bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Trafik Sigortası Cezası Nedir?
Trafik sigortası yapılmaması halinde araçlara belirli bir oranda ceza yazılır. Ceza yazılırken aracın modeli ve markası göz önünde bulundurulur. Ayrıca aracın daha önce sigortasının var olup olmadığı da ceza yazımı esnasında dikkat edilen unsurlar arasında yer alır. Yazılan cezanın 15 günlük süre içinde ödenmesi sürücüye maddi açıdan kolaylık sağlar. Çünkü devlet sürücüye birtakım indirimler uygular. Sürücüye yazılan bu ceza ödenmediğinde ise devlet tarafından araç sahibine cezai yaptırımlar uygulanır. 30 gün içerisinde ödenmemiş olan trafik sigortası cezası icradır. Bu durumda araç sahibinin maaşına ya da malına icra konularak takip başlatılır. Trafik sigortası cezası ciddi bir cezadır. Sürücü bu bedeli ödemekten hiçbir şekilde kaçamadığından ödenmesi zorunludur. Bu uygulama yaşanabilecek trafik kazası sonrasında araçta oluşan değer kaybını karşılar. Gasp ya da çalıntı araçların neden olduğu kazalarda hem sigorta şirketi hem de araç sahibi sorumlu olmadığından dolayı zorunlu trafik sigortası herhangi bir ödeme yapmamaktadır.
Zorunlu Trafik Sigortası Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Trafik sigortası yaptırırken birtakım unsura dikkat etmek gerekir. Bütçenize ve size en uygun trafik sigortasını kolaylıkla bulmak için;
• İhtiyaçları göz önünde bulundurmak,
• Sigorta şirketlerini ve sunduğu teklifleri incelemek,
• Poliçe düzenlenmesi esnasında doğru veriler kullanmak,
• Poliçe tarihini düzenli bir şekilde kontrol etmek ve erkenden yenilemek,
• Yeni alınan bir aracın poliçesini aynı gün içerisinde satın almak,
• Satın aldığınız poliçenin kapsamlarını her yönüyle bilmek,
• Hasarsızlık indirimi adı verilen uygulama hakkında bilgi sahibi olmaktır. Özellikle ilk defa sigorta yaptıracak kişiler için bu detaylar oldukça önemlidir. Bu sayede aracınıza ve bütçenize uyan poliçelere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?
Trafik sigortası yapmak oldukça basit bir işlemdir. Araç ile trafiğe çıkılmadan önce yapılması gereken bu işlem günümüzde internet üzerinden de hızlı ve güvenli bir şekilde yapılır. Sigorta yaptırırken ilk olarak doğru poliçeyi seçmek gerekir. Teklif alımı esnasında prim hesaplaması yapılacağından dolayı sizden istenen verileri doğru bir biçimde girmeniz gerekir. Araç üzerinde yer alan hasar kaydı ya da ceza bilgileri prim üzerinde etkili olacağından dolayı bu detayları e-devlet üzerinden tüm detayları ile incelemek gerekir. Trafik sigortası yapılırken aracın sahip olduğu model ve aracın piyasa değeri göz önünde bulundurulur. Çünkü her motorlu aracın kıymeti birbirine denk değildir.
Aracınızın sahip olduğu sigorta değerini öğrenmek için Sigortayeri'ni ziyaret edebilirsiniz. Sigortayeri üzerinden sadece otomobil değil tüm motorlu taşıtlar için trafik sigortası hizmeti alabilirsiniz. Sigortayeri ile bütçenize en uygun kasko ve trafik sigortası tekliflerine hızlı bir biçimde ulaşabilirsiniz. Bu sayede bulunduğunuz her yerden güvenli bir şekilde dilediğiniz trafik ve kasko sigortası poliçesini online bankacılık hizmeti ve en uygun trafik sigortası fiyatları sayesinde satın alabilirsiniz.