Konut İlk Ateş Sigorta Poliçesi Kapsamı Nedir?

İlk Ateş Sigortası

Konutta bulunan sigortalı, birlikte oturan aile bireyleri veya birlikte yaşadığı kişiler ve ev çalışanlarına ait ev eşyası ve kişisel eşyalardır. Bu kapsama, konut dışındaki garaj, bahçıvan evi gibi eklentilerde bulunan eşya da dahildir. Motorlu taşıtlar, karavanlar, tekneler ve bunların aksesuar ve yedekleri ve canlı hayvanlar ile ticari nitelikteki mal, emtea ve demirbaşlar eşya kapsamına girmez.

TEMİNAT ADI

STANDART

TEMİNAT BEDELİ

EŞYA (YANGIN, YILDIRIM, İNFİLAK)

 

25.000 TL

GLKHHKNH - TERÖR

S

25.000 TL

SEL VE SU BASKINI

S

25.000 TL

DAHİLİ SU

S

25.000 TL

DUMAN

S

25.000 TL

KARA TAŞITLARI ÇARPMASI

S

25.000 TL

FİBA ASİSTANS

S

DAHİL

 

 

Konut İlk Ateş Sigortası Teminatları Nelerdir?

Yangın, Yıldırım, İnfilak, Duman

Bu teminat ile yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, is, buhar, hararet ile yangın söndürme çalışmalarının sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar, genel ve özel şartlar kapsamında poliçede belirtilen sigorta bedeline kadar teminat altındadır. Hava gazı veya doğal gaz tesisatının, her türlü gaz tüplerinin infilak etmesi, ısı tesisatınızın infilakı sonucu meydana gelen hasarlar teminat kapsamındadır. İnfilak, alevli patlamalardır. Düdüklü tencere vb. patlamalar bu kapsamın dışında kalmaktadır.

 

Dahili Su

Sigorta konusu bina içindeki, su depo ve sarnıçlarının, su borularının; kalorifer kazan, radyatör ve borularının; temiz veya pis su tesisatının patlaması, taşması, sızması, tıkanması, kırılması ve donmasının doğrudan sebep olduğu zararlardır. Yağmur sularının, kar veya buzların erimesi sonucu meydana gelen suların, çatı veya saçaktan sızması; su olukları veya yağmur derelerinin tıkanması veya taşması sonucunda bina içine giren suların doğrudan sebep olacağı zararlar, kapatılması unutulan musluklardan akan suların taşmasının doğrudan sebep olacağı zararlar, yağışlar nedeniyle meydana gelmediği takdirde kanalizasyon ve foseptik çukurlarından geri tepen pis suların doğrudan sebep olacağı  zararlar, şehir su şebekesinin arızası nedeniyle sebep olacağı zararlar, dahili su teminatı kapsamındadır. Muafiyet: Her bir hasarda 500 TL muafiyet uygulanacaktır.

 

Sel Su Baskını

Sigorta konusunun civarındaki nehir, çay, dere ve kanalların taşması, denizlerin gelgit olayları ve deniz depremi (tsunami) dışında kabarması, yağışlar nedeniyle meydana gelen sel veya su baskını, pis suların kanalizasyon ve foseptik çukurlarından yağışlar nedeniyle geri tepmesi, her ne sebeple olursa olsun yer altı sularının riziko konusu kıymetlerde doğrudan sebep olacağı zararlar, Sel Teminatı kapsamındadır. Muafiyet: Her bir hasarda 500 TL muafiyet uygulanacaktır.

 

Duman

Bir boru veya menfezle bacaya bağlanmış ısıtma ve pişirme cihazlarının münhasıran ani, mutat dışı veya kusurlu şekilde işlemesi nedeniyle çıkan duman sonucu sigortalı şeylerde doğrudan meydana gelecek zararlar teminata ilave edilmiştir. Muafiyet: Her bir hasarda 500 TL muafiyet uygulanacaktır.

 

Kara Taşıtları Çarpması

Motorlu ve motorsuz kara taşıt araçlarının çarpması sigortalı alanlarda doğrudan meydana gelecek zararları kapsar. Muafiyet: Her bir hasarda 500 TL muafiyet uygulanacaktır.

 

Glkhhknh-Terör

Yangına sebebiyet vermiş olsun, olmasın; grev, lokavt, iş anlaşmazlığı, kargaşalık ve halk hareketleri sırasında meydana gelen olaylar ve bu olayları önlemek ve etkilerini azaltmak üzere yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucu sigortalı alanlarda doğrudan meydana gelen bütün zararlar teminat altındadır. Muafiyet: Her bir hasarda 500 TL muafiyet uygulanacaktır.

 

Hırsızlık

Zor kullanma, cebir, çeviklik isteyen hareketler sonucu yapılan hırsızlıklar geçerlidir.  Aşırmalar teminat haricidir. Aynı zamanda hırsızlığa teşebbüs sonucu meydana gelecek zararlar da kapsamdadır. Muafiyet: Her bir hasarda 500 TL muafiyet uygulanacaktır.

 

FİBA ASİSTANS

Dahili Elektrik Tesisatı: 2000 TL - yılda 3 kez

Çilingir: 2000 TL - yılda 3 kez

Konutta Kalan Şahısların Kurtarılması: 1.500 TL - yılda 1 kez 

Cam İşleri: 2000 TL - yılda 3 kez

Hekim ve Ambulans Gönderimi: 750 TL / yılda 3 kez

Uzman hemşire / refakatçi gönderilmesi: 750 TL / yılda 3 kez

İkamette Meydana Gelen Hasar Nedeni ile Otelde Konaklama: Azami 3 kişi / kişi başı 750 TL / Gün başına max.2 gün 

Konutun Korunması ve Gözetimi: Azami 48 saat / yılda 1 kez

Profesyonel Ev Destek Hizmetleri: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon

Daimi İkametgaha Dönüş: 500 km nin altında kalan mesafeler için Sigortalı adına tek yön 1 adet Otobüs Bileti / 500 km yi  aşan mesafeler için 1 adet ekonomi sınıfı tek yön uçak (gidiş-varış şehrinde havaalanı varsa) bileti

 

Konut Bilgi Hattı: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon

  • Turistik Bilgiler: 7/24 Limitsiz
  • Sağlık kuruluşları ile ilgili bilgiler: 7/24 Limitsiz
  • Ulaşım araçları ile ilgili bilgiler: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Restoranlar ve eğlence merkezleri hakkında bilgi: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Konaklama ile ilgili bilgi: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Kültürel aktiviteler hakkında bilgi: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Hayvan bakımı ile ilgili bilgiler: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Özel günler için organizasyon: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Yaşlılar ve çocuklar için bakım hizmetleri: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Tercüme Hizmetleri: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon
  • Çiçek gönderme hizmetleri: Bilgi Ve Ücretli Organizasyon